• 27/05/2024

Jeffrey Van Loock

AC Duffel en Chiro Duffel-Oost gehuldigd als verdienstelijke medeburgers

DUFFEL – Lokaal bestuur Duffel zette op maandag 13 mei enkele verdienstelijke medeburgers in de bloemetjes, en dit jaar zijn dat de Koninklijke Atletiek Club Duffel en Chiro Duffel-Oost.

De Koninklijke Atletiek Club Duffel (AC Duffel) werd opgericht in 1949 en sloot zich aan bij de Belgische atletiekbond. De club startte met een vijftiental atleten. Door de jaren heen groeide AC Duffel uit tot een levendige en moderne club, met een sterk trainingsaanbod, een uitgebreide jeugdwerking, en de organisatie van verschillende grote en bekende meetings. De club heeft aandacht voor G-sport, diverse takken van de atletiekdisciplines, waaronder veldlopen, en een visie gericht op de toekomst. Vandaag telt de club ongeveer 400 actieve leden en is ze, met een aantal bekende (ex-)atleten in hun rangen, een begrip in de sector. In maart heeft AC Duffel haar verjaardag gevierd in clubverband met een grote receptie en terugblik op hun lange bestaan.

“We willen AC Duffel en Chiro Duffel-Oost graag huldigen voor hun 75-jarig bestaan. 75 jaar inzet en engagement voor het vrijetijdsleven in de gemeente Duffel. Een mooie verjaardag”, zegt burgemeester Sofie Joosen.

Chiro Duffel-Oost heeft een zeer actieve jongens- en meisjeswerking. Als jeugdbeweging laten ze kinderen en jongeren samen spelen, bewegen, plezier maken en verantwoordelijkheid nemen. Dit doen ze vanuit de leidingsploeg, een groep vrijwillige jongeren die elke zondag klaarstaat. Daarnaast zijn er ook tal van andere evenementen, zoals het jaarlijkse zomerkamp, de activiteiten voor ouders en sympathisanten, enz. En voor wie de chirogroep verlaat is er een boeiende oudleidingswerking.

Enkele Duffelaars zijn op maandag 13 mei ook gehuldigd als laureaat van de arbeid: Anne Verbist (sector politie- en civiele veiligheidsdiensten), Gunther Lauwers (sector politie- en civiele veiligheidsdiensten) en Kurt De Herdt (sector tuinbouw). De titel van laureaat van de arbeid huldigt mensen voor hun professionele inzet.

Foto gemeente Duffel

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten