• 24/05/2024

Abdijstraat op het Kiel werd gigantische buurtpicknick

Abdijstraat op het Kiel werd gigantische buurtpicknick

KIEL – Vandaag om 18.30 uur werd een groot deel van de Abdijstraat omgetoverd in een gigantische buurtpicknick. Onder de noemer ‘de langste tafel’ brachten de organisatoren buurtbewoners, straatcomités, organisaties, handelaars en bezoekers samen om te eten en gezellig te praten.

De Abdijstraat is het kloppend hart van de multiculturele buurt Kiel. Bovendien is de Abdijstraat een winkelstraat die elke week honderden buitenlandse bezoekers aantrekt. Dus: de ideale plek om deze smeltkroes van culturen uit te nodigen aan tafel.

Het Kiel is ook een zorgzame buurt en bewees al meermaals dat ze een warme wijk is waar er vooral talenten en krachten spelen. Om deze nog meer in de verf te zetten vroegen de organisatoren aan de eters om zelf een gerecht mee te brengen om te delen met een van de buren. Zo maakten we van de picknick ook een gastronomische kennismaking. Maar een zorgzame buurt wil ook dat zij die geen eten bij hebben mee kunnen genieten. Er werd soep, brood, dadels, paaseieren, melk en ook water voorzien.

Voor de langste tafel mikten we op verbinding, ontmoeting en veel gezelligheid. 23 maart valt midden in de vastenperiode voor de moslims, ramadan. Vandaar dat we startten net na zonsondergang, zodat iedereen kon aanschuiven. 23 maart is ook de datum waarop een aantal buurtcomités hun straat mooi maken met de actie ‘Lenteklaar’. Daarnaast is het ook het begin van de lente en is de paashaas onderweg … Genoeg redenen om feest te vieren en samen te komen.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten