• 25/02/2024

Aartselaar krijgt Heldenbos dankzij (om) AS Adventure, Kinderraad Mol en GZA

AARTSELAAR – De Heldenboscampagne is een groot succes geworden. Duizenden burgers hebben op enkele maanden tijd 17 783 bomen gekocht voor hun persoonlijke coronahelden. Dat aantal bomen is goed voor een totale oppervlakte van 9,75 hectare nieuw bos. Nu ook de zoektocht naar gronden is afgerond, komt er eind november in elke Vlaamse provincie een Heldenbos.

Het eerste Heldenbos zou dit najaar worden aangeplant in het Wullebos in Moerbeke. Wegens een overweldigend succes van de campagne, en dankzij de bijdrage van zorgorganisatie i-mens, moesten de initiatiefnemers echter beroep doen op lokale overheden, steden, gemeentes en privé-eigenaars om de overige bomen te verspreiden over verschillende locaties in Vlaanderen. Het resultaat mag er zijn: de komende weken worden vijf Heldenbossen aangeplant in alle Vlaamse provincies. Plantlocaties zijn Zulte en Moerbeke (Oost-Vlaanderen), Poperinge (West-Vlaanderen), Halle (Vlaams-Brabant), Houthalen-Helchteren (Limburg) en Aartselaar (Antwerpen). Later krijgt ook Zulte een Heldenbos.

De gemeente Aartselaar, Bos+ en het Agentschap Natuur en Bos (ANB) planten samen een Heldenbos in de Reukens, op de hoek van de Halfstraat en het Reukenspad. De nieuwe aanplanting bestaat uit 7 600 bomen. Hiermee willen de initiatiefnemers een blijvende hulde brengen aan al degenen die zich hebben ingezet voor de strijd tegen het coronavirus. Tegelijkertijd wenst men ook de mensen te herdenken die helaas vroegtijdig aan het virus zijn gestorven.

Met de Heldenboscampagne zochten de initiatiefnemers naar een manier om de mensen die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van hun medemens op een blijvende manier te bedanken. Wannes Van Giel van het duurzaam communicatiebureau Bigtrees: ‘De lockdown heeft ons geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons is. Daarom wilden we Vlaanderen meer bossen bezorgen. En wat is er mooier dan een bomen te planten voor de helden van de zorg? Zo werd het idee voor het aanleggen van het Heldenbos, geboren, als blijvend en groeiend monument voor de helden uit de zorg.’ ‘Wat begon als een bescheiden idee om wat boompjes te planten is uitgegroeid tot een grote bebossingsactie in elke provincie. Fantastisch hoe een positieve boodschap zo’n grote impact kan hebben’, zeggen Kristof Malfait en Ignace Bogaert, bezielers van de Heldenbos-campagne én Bedanktmerci, het burgerinitiatief dat door middel van positieve acties licht in de donkere dagen van de eerste lockdown bracht.

Algemeen directeur Karin Van Mossevelde van i-mens: ‘Elke dag opnieuw trekken onze medewerkers en vrijwilligers erop uit om de mensen zorg te geven en te ondersteunen. Ze doen dit met een fabelachtig engagement en expertise. Hun helpende handen leveren ze waar nodig. In plaats van de spreekwoordelijke ‘dat verdient een bloemetje’ willen we hen allemaal een i-mens-heldenbos geven waar er ook voor hen een nieuwe boom groeit. We zijn onze vele gulle sponsors daar enorm dankbaar voor.’ Ook AS Adventure, de kinderraad van de gemeente Mol en de GZA-Ziekenhuizen verdienen een speciale vermelding voor hun mooie financiële bijdrage aan de Heldenboscampagne. Het idee om een bos te planten om alle coronahelden te eren, komt van het burgerinitiatief Bedanktmerci, het communicatiebureau Bigtrees, websitebouwer Statik, mediabureau Mediabrands, PR bureau Bepublic en wordt gerealiseerd door natuurorganisatie BOS+. Wil je het Heldenbos nog helpen groeien? Plant voor maar vijf euro ook een boom voor jóuw held op www.heldenbos.be. (EM / Foto www.heldenbos..be)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten