• 21/06/2024

Aartselaar dankt kinderopvangers, Opendeur Opnieuw & Co, Party in Mortsel

AARTSELAAR – Op zaterdag 16 oktober bedankt Huis van het Kind Aartselaar alle verzorgers, begeleiders en onthaalouders in Aartselaar tussen 9 en 12 uur met een ontbijt in de cafetaria van het Sociaal Huis.

Huis van het Kind Aartselaar houdt deze bedankingsactie tijdens de Week van de kinderopvang, die deze week loopt. Kinderopvang is meer dan opvang tijdens de werkuren. Het biedt ontwikkelingskansen, opent een deur op de wereld, vormt een proeftuin voor diversiteit, creëert een ontmoetingsplaats en leerplaats en dat allemaal in een warme en uitnodigende context. Hilde Heyman (N-VA), schepen voor kinderopvang: ‘We willen graag alle medewerkers van de kinderopvang op een positieve manier benaderen en hen bedanken voor hun inzet. Kinderbegeleiders maken namelijk dagelijks het verschil in het leven van zovele kinderen en ouders. Zelfs in een zware coronaperiode bleven de deuren van de kinderopvang steeds open.’ Huis van het Kind Aartselaar roept iedereen op om deze week zijn kinderopvang in de bloemetjes te zetten via bijvoorbeeld een leuke tekening, een ‘complimentenkaartje’ of een woordje van dank. Op de sociale media kan je complimentjes uitdelen aan jouw favoriete verzorgers met de hashtag #weekvandekinderopvang. Meer info: https://www.aartselaar.be/huisvanhetkind.

Net zoals voorgaande jaren organiseert Opnieuw & Co weer de ‘Dag van de Kringwinkel.’. Nieuw dit jaar is dat het liefst drie dagen zal duren. Vanaf donderdag 14 tot en met zaterdag 16 oktober zal je in de kringwinkels van Duffel, Mortsel, Kontich, Lier en Kessel Opnieuw & Co retro, brocante en vintagespullen terugvinden. De nieuwste winkel (Vredebaan 90 Mortsel)zal enkel strips en  merchandising verkopen.

Tijdens die drie dagen wordt er ook aangevuld, zo is er voldoende keuze voor elke bezoeker. Het wordt terug een full – editie zoals voorheen, klanten mogen terug zonder mondmaskers winkelen, en er zijn ook geen beperkingen meer op het aantal bezoekers in de winkels. Uiteraard voorziet Opnieuw & Co nog steeds alcoholgel aan de ingang. De geefpunten in de winkels blijven voorlopig op zaterdag wel gesloten. Uit onderzoek dat De Kringwinkel vorig jaar samen met Troc.com, 2dehands en Cash Converters liet uitvoeren, blijkt dat vooral jongeren tweedehands kopen, maar ook oudere generaties vinden sneller hun weg naar een kringloopwinkel. Meer nog, vele klanten zijn trots op de duurzame en slimme keuze die ze maken door tweedehands te kopen.

Een bubbel van vier vrienden (Joeri Straetemans, Sonny Van Gasse, Geert Voets en Ron Magis) die gedurende de lockdown hun wekelijks toogmoment omruilden voor een fikse wandeltocht van tien kilometer: dat kon niet anders dan leuke babbels en inspiratie opleveren. Niet in het minst omwille van de complementaire en uitgebreide ervaring in de horeca- en evenementensector die het viertal tot op heden opgebouwd heeft. Koppel daar het woord ‘goesting’ aan en … We love classics werd geboren. Dat resulteert in de ‘Classics Party 2021’ op zaterdag 16 oktober vanaf 20.30 u. in zaal ’t Parkske, Edegemsestraat 26, Mortsel.

Het wordt een Classics party waar een breed spectrum van muziek wordt gebracht, met name de allerbeste grunge, new wave, rock, pop, reggae, dance, disco en funk. Tickets via www.weloveclassicsparty.be/tickets. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten