• 21/06/2024

Aaron Dockx: ‘Eerste maal dat Christen mij klopt in spurt’

RIJKEVORSEL – Aaron Dockx uit Rijkevorsel, regerend Europees kampioen, heeft ‘slechts’ zilver behaald op het WK veldrijden in Fayetteville en daar was hij bijzonder ontgoocheld over.

Misschien nam Dockx wat teveel hooi op zijn vork tijdens de wedstrijd. In een spurt met drie werd de neef van Kurt voorbijgestoken door de Zwitser Jan Christen, een wegwielrenner.

Dockx: ‘In de wedstrijd was ik de sterkste maar in de spurt heb ik mij laten vangen. Dit is heel zuur om te verteren. We reden zo traag dat ik – onbewust – op kop kwam te zitten.’

‘Christen en ik zijn nog ploegmaats geweest. Ik ken hem dus door een door. Nooit heeft hij mij geklopt in een spurt en nu vandaag gebeurt dit. Ik had wat dichter tegen de nadar moeten rijden maar ja, spijt komt te laat.’

‘Ik denk dat ik in de rest van de wedstrijd niks verkeerd heb gedaan, op die valpartij na. Vanaf de derde ronde kon ik al een klein gaatje maken maar nadien voelde ik dat ik aan mijn limiet zat en daarom heb ik niks meer geprobeerd.’

‘Ik hoop volgend jaar, op het WK bij de beloften, binnen de top tien te eindigen.’

Dockx kende een wisselvallig seizoen. Hij reed ijzersterk tot na het Europees kampioenschap in november, dat hij won. Nadien slaagde hij er niet meer in om nog een zege te behalen. Er zijn veel gelijkenissen met zijn dorpsgenoot, Toon Aerts. Beiden zaten op dezelfde school en Aerts gaf nog atletiektraining aan Dockx.

Yordi Corsus uit Wiekevorst werd tiende. (EM)

­čĄ× Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten