• 23/06/2024

Aardbeving Turkije/Syrië: nu ook hulp van provincie en gemeente Zoersel

ANTWERPEN – Op maandag 6 februari werden grote delen van Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen.

De materiële schade is enorm en het aantal menselijke slachtoffers blijft oplopen. De deputatie van provincie Antwerpen beslist daarom om 20 000 euro aan noodhulp te schenken aan Rode Kruis-Internationaal.

Als steunbetuiging aan de getroffenen worden alle vlaggen aan het provinciehuis voorzien van een rouwlint.

Het Rode Kruis zal de middelen aanwenden voor directe humanitaire hulp aan de slachtoffers.

Volgens het Rode Kruis is financiële hulp momenteel nog de meest efficiënte manier om slachtoffers in Turkije en Syrië te helpen.

De deputatie van de provincie Antwerpen beantwoordt nu die urgente vraag met deze schenking van 20 000 euro.

Met de financiële hulp zullen lokale hulpacties ondersteund worden, afgestemd op de laatste acute noden in de specifieke gebieden.

De Turkse Rode Halve Maan en de Syrische Rode Halve Maan – de lokale takken van het Rode Kruis – zijn al van bij aanvang van de ramp ter plaatse en bieden er de meest acute hulp: van reddingsoperaties in de getroffen gebieden, over het verlenen van medische hulp tot het voorzien van huisvesting voor de slachtoffers die geen onderdak meer hebben.

De slachtoffers hebben nu nood aan efficiënte, gecoördineerde en doelgerichte hulp, waaraan de provincie Antwerpen haar steentje bijdraagt.

Luk Lemmens (N-VA), woordvoerder van de deputatie en gedeputeerde van Mondiaal Beleid: ‘Met het mondiaal beleid schrijft de provincie Antwerpen zich ook in voor een verhaal van solidariteit met volkeren in nood.’

‘Hoewel we geen rechtstreekse hulp kunnen verlenen, bieden we ondersteuning aan humanitaire hulp door ervaren noodhulporganisaties zoals het Rode Kruis, wiens hulp voor de slachtoffers een verschil op leven en dood kan maken.’

‘Zo schonken we vorig jaar nog 20 000 aan het Consortium 12-12 dat humanitaire hulp organiseerde voor Oekraïense vluchtelingen. We hopen dat we met deze steun mensen in hun uur van nood bij kunnen staan.’

Op initiatief van haar wereldraad stortte het Zoerselse gemeentebestuur 2 500 euro aan het Rode Kruis om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Ook jij kan helpen. Doe online een gift via de website van het Rode Kruis (https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws/noodhulp-voor-aardbevingen-in-turkije-en-syrie/) of stort op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding ‘Aardbeving’. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten