• 19/04/2024

Aanplanting langs Huizebeek versterkt verbinding tussen Averegten en vallei Grote Nete

HEIST-OP-DEN-BERG – Vanmorgen beplantten buurtbewoners en een twintigtal kinderen van Jeugdvakanties Duinen-Heide met hun begeleiders, samen met gedeputeerde Jan De Haes (N-VA) 1,6 hectare aan het kruispunt Langendijk en Hallaardaard in Heist-op-den-Berg.

Het toekomstige bos grenst aan provinciaal domein De Averegten. Jeugdvakanties Duinen-Heide is een Sociaal Toeristische jeugdorganisatie die inclusieve jeugdkampen organiseert met speciale aandacht voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

De aanplanting langs de Huizebeek versterkt de ecologische verbinding tussen de Averegten en de vallei van de Grote Nete. Het is één van de vele acties uit het gebiedsprogramma Grote Nete.

De uitbreiding past tevens in de strategie van de provincie om doelgericht te zoeken naar gronden die aansluiten bij provinciale groendomeinen of waterlopen om zo een win-win voor water en bos te creëren.

De aanplantactie kadert in de provinciale doelstelling om 150 hectare te bebossen tegen eind 2024.

Er was op de boomplantactie ook een groep van 35 boeddhisten uit Antwerpen die kwamen meehelpen omdat zij iets goed wilden doen voor onze aarde en om de kinderen het belang van de natuur te leren kennen.

Maurits WOUTERS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten