• 24/05/2024

Aanleg van d’Achterwij in Achterbroek officieel gestart

KALMTHOUT – Vanmiddag startte officieel de aanleg van d’Achterwij in Achterbroek (Kalmthout).

 d’Achterwij is het resultaat van een participatietraject met de inwoners van Achterbroek en verschillende verenigingen en organisaties.

 In het ontwerp nam de gemeente zoveel mogelijk de verschillende wensen en voorkeuren mee.

 Vandaag startte men met de inrichting van het terrein. Men wil alle constructie- en verhardingswerken voor de zomer afronden.

 De groenaanleg start in het voorjaar en worden volledig afgerond in het voorjaar van 2025. Men hoopt dat d’Achterwij zo een bruisende plek wordt waar mensen elkaar ontmoeten en zich amuseren.

 Vandaag verzamelden vrijwilligers, inwoners van Achterbroek en medewerkers van de gemeente Kalmthout om samen de eerste aanplantingen te doen.

 In oktober 2022 opende het dorpshuis er feestelijk zijn deuren. De aanwezigen kregen toen  de kans het ontwerp voor het generatieplein te bekijken.

Het ontwerp kwam tot stand op basis van een voortraject en ideeën die al lang leefden. Bedoeling was om het generatieplein een transformatie te laten ondergaan zodat het, naast het dorpshuis, een echte ontmoetingsplaats kan worden waar jong en oud kunnen vertoeven.

Ook voor de school, gelegen tegenover het plein, biedt dit een meerwaarde om buiten te spelen en te leren.

 Naast feedback op het ontwerp werden de aanwezigen uitgenodigd te stemmen voor een naam voor het ‘generatieplein’.

Na een spannende nek-aan-nekrace tussen D’ Achterwij en De Goei Waai werd gekozen voor d’Achterterwij.

 Een naam waarbij Achterbroek  en WIJ (een plein voor heel de gemeenschap – allemaal samen) vervat zitten. (EM / Foto Gemeente Kalmthout)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten