• 21/05/2024

Nieuwe brug over de Barebeek

Aanleg nieuwe brug over Barebeek in Muizen

MECHELEN – De brug over de Barebeek ter hoogte van de kruising van de Baarbeekstraat en Kerkenbos in Muizen wordt volledig vernieuwd. De nieuwe brug zal zwaar gemotoriseerd verkeer kunnen dragen en zal in de toekomst de nieuwe verbinding zijn voor alle verkeer, zowel de actieve weggebruiker als het gemotoriseerd verkeer. De werken starten op 29 april en lopen tot 12 juli.

“De nieuwe brug bestaat uit twee prefab brugdelen die op dit moment in het atelier van de aannemer gemaakt worden en vervolgens op de werf aan elkaar gestort worden. Daarop komt dan de afwerking van de weg in asfalt”, legt schepen van openbare werken Patrick Princen uit. “De nieuwe brug zal robuuster zijn, waardoor ze meer gewicht aankan, en ook breder dan de huidige, zodat de minimale breedte van 4 meter doorgang voor de hulpdiensten gegarandeerd is, ook na de afsluiting van de spooroverweg aan de Willendriesstraat”, aldus schepen van Openbare werken Patrick Princen (Groen).

Tijdens de werken zullen de brug en het kruispunt van de Baarbeekstraat met Kerkenbos worden afgesloten. Fietsers worden omgeleid via Dijledijk en Ottershoekstraat. De Baarbeekhoeve blijft bereikbaar via de Vlamingenstraat en de Heerweg via de Willendriestraat. De onderbreking en de werken starten op 29 april en duren tot het bouwverlof en worden uitgevoerd door aannemer Mols.

De brug over de Barebeek aan de Otterhoekstraat wordt na de werken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog gebruik maken van de brug. Het verkeer en de hulpdiensten zullen dan de nieuwe brug gebruiken om de Heerweg te bereiken. Deze aanpassingen en de nieuwe brug liggen in lijn met de aanpassing aan de overweg op de Willendriestraat, die Infrabel wil vervangen door een veiligere fiets- en wandeltunnel onder de sporen door.

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten