• 29/02/2024

Aanleg kunstgrasveld in Hombeek gestart, zondag opent Tinelpark

MECHELEN – Vandaag ging de schop in de grond op het B-terrein van voetbalclub Zennester Hombeek. Op het uitgegraven veld landt een gloednieuwe kunstgrasmat. Zennester kan daarvoor rekenen op 250 000 euro van Stad Mechelen. Het nieuwe veld moet de club, die de afgelopen jaren al heel wat verfraaiingswerken ondernam met steun van de stad, een nieuwe boost geven.

Sinds 2017 deed Zennester Hombeek heel wat ingrepen om hun binnen- en buiteninfrastructuur te verfraaien. In samenwerking met het Mechelse stadsbestuur kwam er een gloednieuwe kantine met trainingsaccommodatie. De jaren nadien plantte de club ook nieuw hekkenwerk en led-verlichting op de site. Plannen voor een kunstgrasveld op het B-terrein waren er ook al langer. Dat terrein was – voornamelijk ‘s winters – quasi onbespeelbaar. Maar de aanleg van een nieuwe mat, die al snel oploopt tot enkele honderdduizenden euro’s, liet noodgedwongen op zich wachten.

Abdrahman Labsir (rechts op de foto naast burgemeester Alexander Vandersmissen, beiden Open Vld), schepen van sport: ‘Met een bijdrage van 250 000 euro deed onze stad echter een mooie duit in het zakje, waardoor de club haar plannen eindelijk kan uitvoeren. Met het nieuwe kunstgrasveld in spe, zal de nieuwbouw van enkele jaren geleden de connectie maken met alle velden, en kijken we uit naar een samenhangend en kwalitatief geheel. Samen met Zennester investeren we zo in een optimale ontwikkeling van ons Mechels en regionaal voetbaltalent. Midden juni is het B-terrein volledig uitgegraven, en klaar voor de kunstgrasmat.’ Deze mat zal een infill bevatten van kurkgranulaat, een ecologische optie die matcht met de landelijke omgeving rond het terrein. Het gaat om een totaaloppervlakte van 65,5 op 111 meter. Aannemer Scheerlinck uit Geraardsbergen voert de werken uit, die in totaal 405 000 euro kosten. 155 000 euro daarvan financiert Zennester via eigen middelen.

Thierry Lammar, voorzitter van Zennester (links op de foto): ‘Wij geloven enorm in het talent en de groeimarge van onze club. Het is daarom noodzakelijk om voor onze jeugd – en bij uitbreiding alle andere spelers – speeltijd te garanderen. Met dit nieuwe kunstgrasveld vervullen we een grote nood, waarmee we een nieuwe stap zetten naar een mooie toekomst voor Zennester. Grote dank aan de stad om ons daarin te ondersteunen.’

Enkele jaren geleden startte de vernieuwing van de Tinelsite in het noorden van de Mechelse binnenstad. Dit weekend wordt een belangrijke mijlpaal bereikt met de feestelijke opening van het Tinelpark. Dit nieuwe park markeert de voltooiing van een publiek-private samenwerking die heeft geleid tot de transformatie van de Tinelsite tot een bruisend woongebied met hoogwaardige architectuur en kwalitatieve publieke ruimte.

Het nieuwe park wordt zondag voor de bewoners en omwonenden feestelijk geopend. Het programma van de opening biedt een gevarieerde en boeiende ervaring. Bezoekers kunnen genieten van een informatieve expo. Het conservatorium zorgt voor een streepje muziek. Voor de jongere bezoekers is er volop animatie voorzien. Buurtsport Mechelen zal begeleiding bieden aan de pannakooi, waar kinderen hun sportieve kant kunnen tonen. Daarnaast is er een springkasteel waar ze naar hartenlust kunnen springen en zich kunnen laten schminken.

Het Tinelpark moet de noordelijke tegenhanger van de Kruidtuin worden. De klemtoon ligt op de open ruimte, terwijl de doorgaande fiets- en voetgangersroutes de lengte van het park benadrukken. Het park is de klok rond open en bereikbaar via verschillende invalswegen. In noord-zuidrichting leiden de Goswin de Stassartstraat, de Kattenbleekstraat en de Van Busleydenstraat ernaar. In oost-westrichting kom je er vanuit de Nokerstraat. (EM / Foto stad Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten