• 18/07/2024

Aanleg glasvezelkabel voor Rozenberg, meer plaatsen kort schooltoezicht

MOL – Op woensdag 4 augustus start een aannemer in opdracht van Eurofiber met werken aan de nutsleidingen in de Lakenmakersstraat, Kloosterstraat en een stukje Rozenberg. Deze werken zijn nodig voor het plaatsen van een nieuwe ondergrondse glasvezelkabel naar de Campus van school Rozenberg. Ter hoogte van de werfzone moeten voetgangers oversteken. Winkels en andere toegangsdeuren blijven op elk moment bereikbaar via loopbruggetjes. De werken nemen twee tot drie weken in beslag.

Andreas Verbeke (N-VA), schepen van openbare werken en mobiliteit: ‘De nieuwe glasvezelkabel is noodzakelijk voor de scholencampus Rozenberg van de KSOM. De nieuwe glasvezelkabel wordt afgetakt van een bestaande ondergrondse kabel die doorheen de Corbiestraat loopt. De aftakking gebeurt op de hoek van de Corbiestraat met de Lakenmakersstraat. Vervolgens loopt de kabel onder het voetpad langs de zijde Bel & Bo. Op de plaats waar de natuursteenverharding recent vernieuwd werd, plaatst men een wachtbuis zodat dit vak niet opnieuw moet opengebroken worden.’

Om het kruispunt Kloosterstraat – Statiestraat – Lakenmakersstraat te kruisen, maakt de aannemer gebruik van bestaande wachtbuizen of een onderboring. Vervolgens gaan de kabelwerken in de Kloosterstraat aan de zijde van H&M verder tot in de Rozenberg. In het gedeelte tussen de bestaande schoolgebouwen en de nieuwbouw zal de kabel ondergronds de Rozenberg kruisen, waarna de verbinding met de school wordt gemaakt.

Verbeke: ‘ De aannemer verwittigt de betrokken bewoners en handelaars per brief. Alle woningen en winkels blijven bereikbaar. Wanneer de werfzone voorbij een toegangsdeur passeert en de sleuf is tijdelijk uitgegraven, wordt er gewerkt met een loopbruggetje. Voetgangers moeten ter hoogte van de werfzone steeds de straat oversteken. Autoverkeer ondervindt geen hinder van de werken.’

Vanaf woensdag 1 september wordt het kort toezicht op school uitgebreid. Vier extra scholen bieden vanaf die dag kort schooltoezicht aan. Hierdoor komen er maar liefst 80 opvangplaatsen bij. Voor de langere kinderopvang voor en na school kunnen kinderen van alle centrumscholen opnieuw terecht in kinderclub ‘t Krekeltje. Hierdoor keert men terug naar de originele opvangcapaciteit van 56 plaatsen. Tot nu werden de kinderen per bubbel opgevangen op hun eigen school. Buitenschoolse kinderopvang reserveren doe je via i-School vanaf zaterdag 31 juli om 9 uur. De coronaversoepelingen zorgen ervoor dat de buitenschoolse kinderopvang stilaan terugkeert naar de reguliere werking.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen van buitenschoolse kinderopvang: ‘Omdat we verwachten dat de vraag naar opvangplaatsen alleen maar zal toenemen, komt er aan de start van het nieuwe schooljaar 2021-2022 ook kort toezicht in het schooltje van de Hei (na school op maandag, dinsdag en donderdag tot 17 uur), Rozenberg Rijpad (na school op maandag, dinsdag en donderdag tot 16u45), basisschool Rozenberg en kleuterschool Rozenberg Centrum (na school op maandag, dinsdag en donderdag tot 16u45) en basisschool Het Schrijvertje (voor school op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 8 uur, na school op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 16u30). Het gaat om twintig extra opvangplaatsen per school die op deze manier opengesteld worden. Je betaalt 0,80 euro per opvangmoment per kind. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten