• 14/06/2024

Aangenamer wachten in Vaccinatiecentrum Lint, werken in Molenlei

LINT – Vanaf nu kan je op weg naar je prik, in het vaccinatiecentrum in Lint, genieten van een aantal prachtige kunstwerken, gemaakt door de leerlingen van de vier Academies van het Deeltijds Kunstonderwijs van omgeving Zuidrand: Academie Beeld Kontich, ABK Mortsel-Edegem, Kunstacademie Hove en Academie voor Schone Kunsten Boechout (filiaal van Lier).

An Bellers, directeur van de Academie van Kontich, ging graag in op de vraag van het ELZ ZORA-team om de hal van de AED-studio’s in Lint te voorzien van zestien kleurrijke werken van kinderen, jongeren en volwassenen, allemaal leerlingen uit verschillende artistieke beeldateliers. Ook de collega’s van de academies van de andere gemeenten werden ingeschakeld.

An Bellers: ‘De tentoongestelde werken vormen slechts een greep uit de grote hoeveelheid schilderijen, tekeningen, drukken, fotowerken, ruimtelijke werken,… die jaarlijks in onze Academies worden gemaakt.’

‘In deze pittige coronatijd blijkt eens te meer dat ons onderwijs voor heel wat mensen van onmisbare waarde is.’

‘Onze werking zet de leerling centraal en vertrekt steeds vanuit de aanwezige mogelijkheden en competenties.’

Voorkennis of ervaring is niet nodig, alleen de goesting om je verder creatief te ontplooien.’

‘Onze docenten geven daarbij steeds het beste van zichzelf, dagen de leerlingen uit en begeleiden hen doorheen hun persoonlijk parcours.’

We zijn erg blij dat we op deze manier kunnen uitpakken met het werk van onze leerlingen en hopen op een positieve manier de bezoekers te kunnen ‘prikkelen’.’

De tentoongestelde werken zijn fotoreproducties. Ze blijven in de wachthal van de AED Studio’s hangen tot het einde van de vaccinatieperiode.

Normaal gezien zouden de werken in Molenlei in Boechout tot 14 mei duren, maar door een aantal onvoorziene omstandigheden worden ze verlengd tot en met vrijdag 21 mei.

Deze week wordt de verharding aan de Molenlei hersteld. Het postkantoor is geopend. Er geldt een parkeerverbod vanaf de hoek met de Heuvelstraat tot huisnummer 61.

Voetgangers wordt gevraagd om de baan over te steken. Fietsers worden via een sas op de baan naast het fietspad geleid. Auto’s kunnen in twee richtingen rijden. Handelaars blijven bereikbaar.

Ook nog tot vrijdag 21 mei voert Rega-Infra rioleringswerken uit in de Schalieweg, ter hoogte van Alexianenweg 15. De Schalieweg is daarom volledig afgesloten. Er is voorzien in een omleiding voor voetgangers en fietsers. (EM / Foto Gemeente Mortsel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten