• 29/02/2024

A Tribute to the Warmste Week in Morkhoven; kerstmarkt en wandelingen in Herentals

HERENTALS – Na een geslaagde eerste versie vorig jaar, mede dankzij de media-aandacht in enkele kranten, organiseert Vicky Van den Brande uit Herentals ook dit jaar  A Tribute to the Warmste Week en wel op zaterdag 9 december vanaf 14 uur op de speelplaats van de kleuterschool van VBS De Wegwijzer in de Streepstraat in Morkhoven. Het uniek gegeven aan dit evenement is dat de tienerdochters zelf op het idee gekomen zijn en mama en papa maar gewoon op de kar gesprongen zijn.

Ninke Belmans (15), leerling muziek aan het Heilig Graf in Turnhout, brengt elk uur enkele liedjes live on stage en haar zus Falke (19) zorgt voor de kinderanimatie. Mama en papa zorgen samen met enkele anderen voor de organisatie van het winterterras. Van den Brande: ‘Vorig jaar organiseerden we op vraag van Ninke en Falke al de eerste keer iets voor de Warmste Week. Het idee was een concertje in de voortuin voor een 50-tal personen, maar groeide uit tot een evenementje op de speelplaats van de plaatselijke school met een 300-tal bezoekers waarna we 1 300 euro konden doneren aan de Warmste Week. Dit konden we uiteraard niet zonder hulp van vrienden en familie en met diezelfde groep mensen slaan we dus dit jaar de handen terug in elkaar om een tweede editie te organiseren. Iedereen is welkom voor deze tweede, hopelijk even geslaagde, editie.’

‘We organiseren dit omdat iedereen de kans moet krijgen om zorgeloos te kunnen opgroeien. Om zonder zorgen te spelen, te ravotten, te puberen en te lachen. Kinderen en jongeren moeten zich op een veilige plaats kunnen ontplooien naar volwassenheid. Dit thema ligt Ninke en haar zus Falke heel nauw aan het hart en ze beseffen maar al te goed dat ze in een fijne omgeving zonder zorgen kunnen opgroeien en vinden het heel belangrijk dat dat ook anderen die kans krijgen. Ze hebben het zelf niet altijd even gemakkelijk gehad de laatste jaren en beseffen daardoor nog meer hoe belangrijk een goed vangnet is. Vorig jaar vlamden we een eerste keer mee. Omdat we de smaak te pakken hebben en vooral veel voldoening halen uit het organiseren van een actie, was de knoop snel doorgehakt om dit nogmaals te doen.’

Het is weer tijd om schaamteloos de kersttruien uit de kast te halen. Net als vorig jaar is Winterlicht de overkoepelende naam voor de eindejaarsactiviteiten die in december en begin januari plaatsvinden in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Het programma van Winterlicht is zeer uitgebreid en omvat kerstmarkten, een lichtjeswandeling, koopweekends en kerstwandelingen.

Er zijn koopweekends op zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 december. Behalve van het winkelen kan je er genieten van leuke animaties en vuuracts. Tijdens de hele maand december loopt er ook een stempelkaartwedstrijd. Bij elke winkelaankoop deze maand verdien je  een stempel. Heb je een volle stempelkaart dan maak je kans op een cadeaubon van 50 euro van Handelshart. In totaal deelt Handelshart Herentals 1 500 euro uit aan cadeaubonnen.

Op zondag 17 december ben je van 14 tot 21 uur welkom op de Grote Markt voor de kerstmarkt. Geniet van een hapje, drankje en muziek of koop er je kerstcadeaus. Er zijn springkastelen en andere kinderanimatie aanwezig in zaal ’t Hof. Tijdens de kerstvakantie, van vrijdag 22 december tot zondag 7 januari 2024, kan je dagelijks van 18 tot 22 uur genieten van een verlichte wandeling van vijf kilometer door Morkhoven, met lichtinstallaties van de Noorderwijkse kunstenaar Peter Snijder. Op dinsdag 26 december staan de jaarlijkse kerstwandelingen in samenwerking met Toerisme Herentals vzw op de agenda. Tijdens deze begeleide wandelingen door het centrum van onze stad geniet je op vier stopplaatsen van muziek of andere acts bij een drankje of soep. De wandelingen starten elk halfuur tussen 17 en 19 uur aan de foyer van cc ‘t Schaliken en duren zo’n 2,5 uur. Info over dit alles vind je hier en hier (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten