• 17/06/2024

880 bomen en struiken planten tijdens plantdag in park De Kiosk in Mol

MOL – Wie zin heeft om de handen uit de mouwen te steken en samen met anderen 880 nieuwe bomen en struiken wil planten, is morgen welkom op de plantdag in park de Kiosk in Mol.

Vanaf 10 uur verzamelen het gemeentebestuur, buurtbewoners, Buurtwerk Wezel en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete om het park met nieuwe planten op te frissen. De organisatoren zorgen voor werkmateriaal en iets lekkers. Zin om mee te helpen? Trek je laarzen aan en ga langs.

Zelf je steentje bijdragen aan de opfrissingswerken van park de Kiosk? Dat kan; Wat heb je hiervoor nodig? Veel goesting om een handje toe te steken. Wie een spade en werkhandschoenen heeft, mag deze meebrengen. Er wordt gezorgd dat er ter plaatse werkmateriaal beschikbaar is.

Op 16 december 2021 keurde het college van burgemeester en schepenen het finale plan voor de herinrichting van park de Kiosk goed.

Frederik Loy (CD&V), schepen voor groen: ‘Op vraag van de buurtbewoners behouden we het petanqueveld en de bijhorende schuilhut. De Kiosk blijft het centrale punt in het park. Een bloemrijke zone zet de kiosk extra in de kijker. Rond de kiosk maken we een multifunctionele ‘gazon’ met picknickbankjes. Het basketbalpleintje wordt vernieuwd en de BMX-zone uitgebreid. Daarnaast krijgt het park nieuwe planten en bomen die goed gedijen in de aanwezige bodem. We voorzien doorheen het volledige park uitgemaaide wandelpaden en zitplekken.’

‘Voor de nieuwe aanplanting kiezen we voor planten die goed gedijen op deze locatie. Door grondig onderzoek in samenwerking met OVAM kennen we de samenstelling van de bodem. Dankzij de expertise van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete beschikken we over voldoende kennis om te weten welke plantengroei deze locatie kan opwaarderen.’

Park de Kiosk vormt voor de school, heel wat omwonenden en verenigingen een meerwaarde binnen het gehucht. Daarom kregen zij afgelopen maanden uitgebreid de kans om hun mening te geven. Op basis van de opmerkingen, suggesties en ideeën tekende het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete het nieuwe (beplantings)plan uit.

Park de Kiosk is een binnengebied van vijf hectaren, gelegen naast de vrije basisschool van Wezel, tussen de Vieille Montagnestraat, Keiheuvelstraat, Pompstraat en Langestraat. Het park onderging in 2011 een herinrichting. De kiosk kreeg een volledige renovatiebeurt en werd in z’n oude glorie hersteld.

In 2015 plaatste men onder impuls van de groep ‘Wezel Grenzeloos’, speeltoestellen voor de allerkleinsten. Jammer genoeg gedijt de huidige beplanting niet goed op de parksite. Daarom werd in samenspraak met Buurtwerk Wezel besloten om een duurzame oplossing uit te werken. Deze investeringen stonden oorspronkelijk gepland in 2020, maar de coronacrisis en het bijkomende bodemonderzoek zorgden voor een verschuiving in de planning. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten