• 24/05/2024

83 horeca- en speciaalzaken nemen deel aan de zesde editie van Smaakmeesters

ANTWERPEN – Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen Antwerpenaars en bezoekers genieten van lekker eten en drinken in de meer dan 80 deelnemende zaken en er hun Smaakmeesterssuggestie ontdekken. Wie de Smaakmeesters bezoekt, kan ook een waardebon winnen. Gezien de bijzondere situatie omwille van het coronavirus, zet ‘Smaakmeesters’ dit jaar ook in op beleving van thuis uit met een food- en een cocktailbox.

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober, telkens van 12 tot 18 uur, is het in Antwerpen weer culinair genieten bij de Smaakmeesters. Ze serveren suggesties in hun zaak en een tiental Smaakmeesters geeft een kookdemonstratie op de Groenplaats. Daar is ook het infopunt voor het culinaire festival, dat opnieuw plaatsvindt in het historische centrum, op het Eilandje en op het Zuid.

De kookdemonstraties op de Groenplaats zijn vrij toegankelijk. Wat wordt klaargemaakt, wordt nadien in kleine porties aan de toeschouwers geserveerd. Per dag zijn er zes kookdemonstraties, die om het uur van start gaan. Ook het verschil proeven tussen vegan en non-vegan staat hier op het programma. ‘Blind tasting’ kan in een container aan het MAS op het Eilandje. Telkens twee deelnemers moeten raden welke hapjes – klaargemaakt door Smaakmeester Sir Anthony Van Dijck – ze krijgen voorgeschoteld.

‘Smaakmeesters’ zet dit jaar ook in op beleving van thuis uit. Wie wil, kan met ‘Cocktails @ home’ online een cocktailpakket voor twee personen bestellen. Op zaterdagavond toont een bartender van Smaakmeester BelRoy’s Bijou in een live-video hoe een perfecte cocktail te maken op basis van de ingrediënten.

En thuis een film bekijken waarin wordt gegeten en gedronken en op hetzelfde moment genieten van een menu geïnspireerd op de film? Met ‘Secret cinema @ home’ kan het op beide dagen. Een zo goed als kant-en-klare driegangenmenu kan online worden besteld en met instructies worden afgehaald bij Smaakmeester Fiera. De biografische film ‘Julie & Julia’ met Meryl Streep en een kookboek uit de jaren vijftig in de hoofdrollen is beschikbaar op Netflix.

De 83 horeca- en speciaalzaken die deelnemen aan ‘Smaakmeesters’ zijn zowel brasseries en restaurants, koffiebars, wijn-, cocktail- en jeneverbars als bakkers en patissiers, chocolatiers, ijssalons en tearooms. Wie de Smaakmeesters in het weekend met een smartphone bezoekt, kan één van de 150 pakketten aan bonnen ter waarde van 50 euro winnen en die nadien besteden bij één of meer deelnemers.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor middenstand en toerisme: ‘Liefst 35 zaken nemen voor het eerst deel aan ‘Smaakmeesters’, vaak gaat het om jonge ondernemers. Voor mij zijn zij het symbool van de weerbaarheid en veerkracht van onze stad. Ook dit jaar valt ‘Smaakmeesters’ samen met de maandelijkse winkelzondag, het Weekend van de Klant en Antwerp Fashion Weekend. Het eerste weekend van oktober belooft het dus weer supergezellig te worden in onze stad.’

Alle info is te vinden op www.smaakmeesters.be. Via deze website kan je zelf een route uitstippelen. Tussen de drie zones is in gratis vervoer voorzien met elektrische tuktuks en fietstaxi’s. Op de huur van deelsteps is korting voorzien. Reserveren in de zaken is niet verplicht, maar aangeraden. Ook praktische info over onder meer het bestellen van de pakketten voor ‘Cocktails @ home’ en ‘Secret Cinema @ home’ is online te vinden. (Antwerps Persbureau / Foto Stad Antwerpen: Archieffoto Smaakmeesters 2019 bij Sir Anthony Van Dijck)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten