• 22/06/2024

Zinkgat zorgt voor omleiding in Gasthuisstraat Mol

MOL – De Gasthuisstraat is door een zinkgat afgesloten voor alle autoverkeer tussen de Collegestraat en de Heldenstraat. De verkeersdienst van Mol voorziet een omleiding via Collegestraat, Jakob Smitslaan en Heldenstraat. Hiervoor draait men het éénrichtingsverkeer in dit deel van de Collegestraat tijdelijk om. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.
Aan de oppervlakte meet het zinkgat amper 30 op 30 centimeter. Na een eerste analyse gaat het gat minstens een meter diep. Het zinkgat werd vermoedelijk veroorzaakt door een lekkende riolering. Hierdoor spoelt er ondergronds water weg, waardoor onder het wegdek een grote holte ontstaat. Het zinkgat kwam deze namiddag aan de oppervlakte, waarna de politie en de technische diensten van de gemeente ter plaatse meteen de nodige veiligheidsmaatregelen troffen.
Het rioolstelsel in Mol is in beheer van Pidpa. Zij zullen zo snel mogelijk de nodige herstellingen uitvoeren. In elk geval gaat het om een tijdelijke herstelling, aangezien er binnenkort de grote rioleringswerken Centrum West starten. Het bestaande oude rioolstelsel wordt dan vervangen door een nieuwe gescheiden riolering. De riolen in deze straten behoren tot de oudste delen van het gemeentelijk rioleringsnetwerk. (EM / Foto Gemeente Mol)
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten