• 27/05/2024

750 kinderen voor zomerkampen in Duffel, 240 kinderen volgen zomerscholen in Lier

DUFFEL – Geen reden om je deze zomervakantie te vervelen, want er worden bijna 40 verschillende sport- en beweegkampen georganiseerd op zes locaties in Duffel. Er zullen in totaal meer dan 750 kinderen aan deelnemen.

Sport It-manager Jonas Mertens: ‘We zijn er opnieuw in geslaagd om het aanbod van de Duffelse zomerkampen uit te breiden met maar liefst vijf nieuwe thema’s. Dankzij het ruime aanbod aan sportinfrastructuur in Duffel kunnen we heel wat variatie in sport en spel aanbieden.’ Burgemeester Sofie Joosen (zie foto): ‘De sportkampen zijn een vaste waarde in ons sportaanbod. We zijn blij dat er door ons gevarieerde aanbod aan infrastructuur nieuwe sport- en beweeginitiatieven ontstaan, waaronder dus ook nieuwe sportkampen.’

‘We proberen zoveel mogelijk de Duffelse sportclubs te betrekken bij de zomerkampen. Op die manier maken we de verbinding tussen het sportkamp en de lokale sportclubs kleiner en hopen we dat kinderen aansluiten bij een Duffelse sportclub. Deze zomervakantie werken badminton BC Duffel, basketbal BBC Duffel, voetbal SC Duffel, turnclub OGK, atletiek K.A.C. Duffel, dans AreUFamous en tennis- en padelclub TC De Pollepel mee.’

Ben je nog op zoek naar een sportieve week met allerlei belevenissen? Je vindt alle info op www.sportit.be en www.duffel.be/zomerkampen. Is het deelnamegeld voor jou een drempel? Contacteer dan Sport It via 03 488 47 74. Ook de sociale dienst van het lokaal bestuur helpt je graag verder via 015 31 12 02 of socialedienst@duffel.be.

Ook dit jaar organiseert Stad en OCMW Lier opnieuw zomerscholen voor jongeren die Nederlands aan het leren zijn, of recent Nederlands geleerd hebben. De Vlaamse overheid stimuleert organisatie van lerende initiatieven in de zomermaanden juli en augustus. Stad en OCMW Lier tekende in op deze oproep en ontvangt 112 800 euro aan subsidie.

Deze subsidie is bedoeld voor de organisatie van één zomerschool voor kleuters, twee zomerscholen voor leerlingen uit het basisonderwijs en één zomerschool voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Deze middelen worden verdeeld op basis van het aantal leerlingen die deelnemen aan de zomerschool. Kinderen en jongeren kunnen in de zomerschool een leuke tijd met anderen beleven terwijl ze groeikansen krijgen om het nieuwe schooljaar sterker te beginnen. Voor hen die pas Nederlands zijn beginnen leren, is een pauze van twee maanden zonder taaloefenkansen of onderwijs nefast voor de Nederlandse taalontwikkeling. Via een zomerschool zet Lier in op spelen en leren, zodat deze kinderen en jongeren ook kunnen groeien in de vakantie.

De zomerscholen kleuteronderwijs en lager onderwijs worden georganiseerd in samenwerking met vzw Mondiale werken. Van woensdag 12 tot woensdag 26 juli (kleuters), en van vandaag tot woensdag 19 juli (lager) en van woensdag 26 juli tot dinsdag 8 augustus (lager) kunnen zo’n 160 (anderstalige) kinderen deelnemen aan de zomerschool. In de voormiddag krijgen ze Nederlandse les, onderverdeeld in klassen volgens niveau. In de namiddag is er een aangepast programma waarin cultuur, sport en vrijetijdsaanbod een plek krijgen.

De zomerschool secundair onderwijs wordt georganiseerd door stad en OCMW Lier en de Podiumacademie. Van woensdag 9 tot woensdag 23 augustus krijgt een 80-tal anderstalige nieuwkomers de kans hun Nederlands bij te schaven. De Lierse Podiumacademie zorgt voor een afwisselend namiddagprogramma. De leerlingen krijgen de kans om zich te specialiseren in een bepaalde discipline (muziek, woord en drama, dans en beweging). Voor meer dan 240 kinderen en jongeren brengen de zomerscholen dus een leuk, gevarieerd programma met tal van leerrijke activiteiten. (EM / Foto Gemeente Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten