• 14/06/2024

7,5 miljoenste bezoeker voor Sportoase Elshout, dag rond rouwen in Hoevenen

BRASSCHAAT –  Sportoase Elshout uit Brasschaat plaatste vanmiddag haar 7,5 miljoenste bezoeker in de kijker. Het ging om Yannick Wouters uit Schoten, die kwam zwemmen met zijn achtjarige dochter Lente. Zij krijgen een all-in-abonnement van drie maanden ter waarde van 214,50 euro, dat hen onder meer toegang geeft tot de fitness en groepslessen.

Sportoase Elshout bestaat ondertussen zeventien jaar. Momenteel zit men nog niet op het bezoekersaantal van voor corona. Toen had men 350 à 400 000 bezoekers per jaar. Het zwembad is een PPS-structuur (Publiek Private Samenwerking) waarbij de gemeenten Brasschaat en Schoten betrokken zijn. Sinds begin januari zijn de openingstijden voor het recreatiebad verminderd. Het aanbod voor het sportbad, de fitness en de groepslessen bleven ongewijzigd. Die blijven toegankelijk van acht uur ’s morgens  tot 22 uur in de week en op feestdagen van 8 tot 18 uur. Men merkte dat 90 procent van de bezoekers na 16 uur kwam. Daarom is het zwembad op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag pas vanaf dan open tot 21 uur, op woensdag tussen 13 en 21 uur. De openingsuren tijdens het weekend wijzigden niet.

Door deze maatregelen door te voeren kon men de prijzen behouden. Bekijkt men het aantal individuele bezoekers tegenover de situatie van voor corona, dan noteert men een daling van twintig procent. Clubs en scholen haakten echter niet af. Ook de abonnementen voor de fitness daalden niet maar de houders maakten er minder gebruik van. Anderzijds leerden ze wel de buitensporten kennen. In het complex worden per  week gemiddeld 56 uur groepslessen aangeboden. De brasserie, de Foodmaker, zorgt dat men er ook gezond kan eten.

Algemeen directeur Michael Schouwaerts: ‘Toen we zeventien jaar geleden ons sportcomplex openden in samenwerking met de gemeenten Brasschaat en Schoten, hoopten we natuurlijk dat we voor veel mensen een verschil konden maken bij het werken aan hun gezondheid. Dat we ondertussen onze 7,5 miljoenste bezoeker mogen vieren, is een geweldig bewijs van ons slagen in dat opzet.’

Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseert Gert Verhaert van Rustpunt Begrafenissen op zondag 26 februari opnieuw een lezing en een hartenmarkt in het thema ‘Rouw’. Die zal plaatsvinden in het rouwcentrum aan de Hoge Weg 115 in Hoevenen. Deelname is gratis en iedereen is welkom.

Uus Knops is bekend in Vlaanderen als psychiater, psychotherapeute en rouwexperte. Zij is een veelgevraagd spreker en schreef verscheidene boeken. Het verlies van haar broer maakte dat zij aan den lijve ondervond wat rouw is. In één van haar boeken hierover beschrijft ze de zoektocht naar haar broer Casper en de zoektocht die elk rouwproces is. Uus Knops leert mensen beter omgaan met rouwen en met haar troostkaarten vindt men  woorden die kunnen helpen om te troosten wanneer men  woordeloos is.

De hartenmarkt in het rouwcentrum biedt de kans om andere mensen te ontmoeten die ook rouwen, evenals de mogelijkheid om verschillende producten en diensten te ontdekken die kunnen bijdragen aan het rouwproces. Er zullen onder meer standhouders zijn met producten zoals boeken, kaarsen, kunst,… die gericht zijn op rouw en verlies. Rouwen is immers een heel persoonlijk proces, iedereen doet dit op zijn eigen manier en ritme. Maar toch is het ook zo’n universeel thema. Iedereen komt er vroeg of laat mee in aanraking.

Verhaert: ‘Ik hoop dat de hartenmarkt een veilige en ondersteunende omgeving biedt voor mensen die rouwen en hen helpt om de volgende stap in hun rouwproces te zetten. Hopelijk kan de hartenmarkt een steun zijn voor velen die met verlies en rouw te maken hebben. Een warme uitnodiging om hier naar toe te komen.’ Je kan er terecht vanaf 12.30 uur. Na een intro van Gert Verhaert om 12.45 uur volgt de lezing van Uus Knops om 13 uur. De hartenmarkt loopt van 14.30 uur tot 17.30 uur.

Edwin MARIËN

Foto SPORTOASE

(vlnr op de foto: Stijn Adams – Sportoase, Philip Cools (N-VA) – waarnemend burgemeester van Schoten, Adinda  Van Gerven (N-VA) – schepen van sport Brasschaat – Paul De Swaef (N-VA) – schepen van sport Schoten)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten