70% van masterstudenten Antwerp Management School komt uit buitenland
ANTWERPEN – Vandaag start het nieuwe academiejaar bij heel wat universiteiten, vorige week was dat al het geval voor hogescholen. Ook Antwerp Management School (AMS) trapt – verspreid over de komende maanden – het nieuwe academiejaar af. Voor haar fulltime masters tekent de managementschool dit jaar een stijging van zes procent op bij het aantal inschrijvingen. Opvallend daarbij is dat 70 procent van die fulltime masterstudenten uit het buitenland komen.
Al meer dan 60 jaar richt AMS zich op waardecreatie van organisaties en bedrijven door de focus op duurzame transformatie van individuen, teams en organisaties in een globaal perspectief. Met haar kwalitatief hoogstaande managementopleidingen en onderzoek geeft de school een impuls aan economische en sociaal-maatschappelijke activiteiten in België en ver daarbuiten. Een 70-tal facultyleden inspireren jaarlijks 900 studenten in Master- en PhD- programma’s en executive opleidingen. Daarnaast verwelkomt men 3 000 professionals in b2b-oplossingen en events. De school is gekend voor haar persoonlijke aanpak die door de meer dan 26 000 alumni uit 96 verschillende landen wordt gewaardeerd.
Antwerp Management School heeft al langer een internationale uitstraling en bevestigt dat dit academiejaar des te meer. Ze verwelkomt nu voor het eerst studenten uit Congo, Gambia, Myanmar en Syrië, wat het totaal aantal nationaliteiten in de fulltime masteropleidingen dit academiejaar op 44 brengt. Als bewijs voor haar permanente aandacht voor de kwaliteit van de opleidingen heeft AMS de AACSB-, NVAO- en AMBA-accreditatie ontvangen en is de school opgenomen in de Financial Times Rankings. In de Positive Impact Rating die in januari 2020 tijdens het WEF in Davos voor het eerst werd voorgesteld en die de positieve impact van businessscholen op de maatschappij meet, staat AMS opgenomen als Transforming Business School en behoort daarmee tot de top wereldwijd.
Om de integratie van de internationale studenten te bevorderen, werkt AMS samen met Linguapolis van UAntwerpen voor het pilootproject ‘Nederlandse lessen op campus’. De deelnemers van dit taaltraject zullen vanaf de start van het academiejaar tot aan de paasvakantie elke week 2,5 uur les volgen om een basiskennis van het Nederlands te verwerven die ze kunnen toepassen in het dagelijkse leven. Op het einde van het traject volgt een evaluatie. Geslaagde studenten ontvangen dan het ERK-niveau A2 certificaat.
Decaan Steven De Haes: ‘Zo willen we de kansen van onze internationale studenten vergroten om na hun opleiding werk te vinden in België. We merken namelijk dat onze partners, bedrijven die onze afgestudeerde studenten rekruteren, steeds meer openstaan voor internationaal talent.’
Voor het academiejaar 2022-2023 is de master in global supply chain management (51 studenten) het populairst bij Antwerp Management School, gevolgd door de master in innovation & entrepreneurship (31 studenten). De master in finance (30 studenten) vervolledigt de top drie. De Antwerp Management School is gelegen in de Boogkeers, aan het Mechelseplein in Antwerpen. (EM / Foto UAntwerpen)