• 23/05/2024

65 mensen ruimden het Rivierenhof op, volgend jaar heraanleg Herentalsebaan

DEURNE – Samen met Deurne Ruimt Op (DROP) gaf provincie Antwerpen het Rivierenhof en Park Groot Schijn vanochtend een grondige opruimbeurt.

De dag ging van start met de opzwepende beats van de trommelende vuilnismannen van ‘VAN SLAG’. De percussionisten verwelkomden de deelnemers aan de twee startplaatsen: aan de kasteelvijver in het Rivierenhof en in Park Groot Schijn.

Vervolgens begon het het echte opruimwerk. In groepjes trok men, samen met een gids, het park in. Met de gratis app WePlog hield men de opgeruimde kilometers bij.

Op het middaguur kwamen alle groepen samen aan de kasteelvijver in het Rivierenhof.  Kinderen vonden de unieke kindervoorstelling van theatergezelschap Gusta met afval in de hoofdrol bijzonder leuk.

De deelnemers moesten stevige schoenen  aandoen en kleren die vuil mochten worden. De organisatoren zorgden voor prikstokken en afvalzakken. Iedereen was welkom, alleen of met de familie, of men nu nieuw was in de buurt of men het park op zijn duimpje kenden.

Midden 2024 zal begonnen worden met de heraanleg van het tweede deel van de Herentalsebaan in Deurne. Nadat eerder al het deel tussen het Mestputteke en de Florent Pauwelslei onder handen werd genomen, volgt nu het deel tot aan Silsburg. Het college diende hiervoor het bestek en procedure goed.

De Herentalsebaan is sinds mensenheugenis het kloppend winkelhart van Deurne-Zuid en vormt daarnaast ook een belangrijke verkeersas.

In 2018 werd een eerste deel van de Herentalsebaan van gevel tot gevel volledig vernieuwd. Ze werd verkeersveiliger en kreeg een meer eigentijdse uitstraling als winkelstraat.

Tegelijk werd ze ook beter bereikbaar, met de uitbreiding van parking Keteleer naar 105 plaatsen. Kroon op het werk van de samenwerking tussen stad, district en lokale middenstand was de plaatsing van een kunstwerk van Maarten Schaubroeck.

Die inspanningen bleven niet zonder resultaat. Het leegstandspercentage daalde sinds de heraanleg, en de straat kent nu in vergelijking met vroeger een meer gevarieerde mix van handel, horeca en diensten.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘De stad erkent de kracht en het belang van lokale winkelkernen, zoals de Herentalsebaan.’

 ‘We stropen nu de mouwen op om het laatste deel van de straat aan te pakken, en gaan die werken zo snel en efficiënt mogelijk afwerken en rekenen op tien maanden om alles achter de rug te hebben. Dan zullen we echt kunnen spreken van de Herentalsebaan 2.0.’

Districtsburgemeester Tjerk Serkeris (N-VA): ‘Het district Deurne is blij dat nu ook het tweede gedeelte van de Herentalsebaan wordt onder handen genomen. Alhoewel daar een andere soort handelszaken is gevestigd betekent de investering van A.W.V., De Lijn en de stad een grote boost voor de buurt. Een heel aantal handelszaken heeft zijn engagement uitgesproken door stevig te investeren in de straat, zodat de Herentalsebaan ook voor de komende jaren verzekerd is van haar status als dé winkelstraat van Deurne-Zuid.’ (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten