• 14/04/2024

544 leerlingen uit 24 klassen en twaalf scholen worden ‘Europees minister’

ANTWERPEN –  24 klassen uit het vijfde en zesde leerjaar trekken de volgende drie weken naar het Fotomuseum in Antwerpen voor een combinatie van de Europese Unie en fotografie.

Ze volgen er de interactieve EUropa Xpert-workshop van Europa Direct en nemen deel aan een groepsfotoworkshop van het Fotomuseum.

De deelnemende scholen komen uit Antwerpen, Brecht, Balen, Deurne, Kruibeke, ’s-Gravenwezel en Schoten.

Moeten plastiek zakjes verboden worden? Over die vraag buigen elf- en twaalfjarigen zich de volgende weken tijdens een Europese ministerraad in het Fotomuseum.

De ministerraad maakt deel uit van de EUropa Xpert-workshop waarmee Europa Direct de provincie rondtrekt. Tijdens deze workshop ontdekken jongeren spelenderwijs de Europese Unie.

Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde voor Europese samenwerking: ‘Kennis over de Europese Unie is opgenomen in de eindtermen van het lager onderwijs, maar blijft voor leerkrachten een moeilijk onderwerp om in de klas te brengen.’

‘Europa Direct ondersteunt hen niet enkel via deze populaire workshops, maar ook via navormingen, handleidingen en gratis les- en uitleenmateriaal.’

De jongeren wanen zich niet enkel Europees milieuminister tijdens deze daguitstap, maar ervaren ook hoe het is om een fotograaf te zijn.

Tijdens de groepsfotoworkshop van het Fotomuseum ontdekken leerlingen de wondere wereld van de fotografie, gaan ze aan de slag in de donkere kamer, en experimenteren ze met de basisprincipes van analoge fotografie. De klas gaat als origineel aandenken met een eigen afdruk naar huis.

Hieronder een overzicht van de deelnemende scholen en de data wanneer ze aan de beurt komen:  De Dames, Antwerpen (gisteren, zie foto), Sint-Michielschool, Brecht (vandaag), De Krinkel, Kruibeke (donderdag 27 en vrijdag 28 januari), De Kleine Wereld, Antwerpen (maandag 31 januari), Kadee, Deurne (dinsdag 1 februari), Dromenvanger, Deurne en Sint-Ludgardis, Antwerpen (donderdag 3 februari), Sint Ludgardis, Antwerpen (vrijdag 4 februari), Benoth Jerusalem vzw, Antwerpen (maandag 7 februari), Sint-Eduardus, Schoten (dinsdag 8 februari), Heilig Hart van Maria, ‘s-Gravenwezel en De Spiegel, Antwerpen (donderdag 10 februari) en De Klimboom, Balen (vrijdag 11 februari).

De sessies duren telkens van 9.30 uur tot 14.15 uur en vinden plaats in het Fotomuseum, Waalsekaai 47. Meer info: https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dese/dienst-europa/europa-in-de-klas/europa-xpert/fomu.html. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten