• 12/07/2024

54 000 euro Vlaamse subsidie voor Jones Zomerbar in Schilde

SCHILDE –  Vijf extra organisaties hebben in het kader van de projectoproep ‘Flanders Is A Festival’ alsnog steun ontvangen om hun festival deze zomer coronaveilig te organiseren.

Door de annulatie van Rimpelrock was er 312 000 euro opnieuw vrijgekomen. Dat budget wordt nu verdeeld over de festivals die door de jury positief werden geëvalueerd, maar tijdens de initiële verdeling net uit de boot vielen voor steun.

BreekOut Festvival, Jones Zomerbar, CCV FRIETROCJ 2021, Flashback Festival en Bal National & Resto national kunnen zo toch rekenen op Vlaamse steun.

Begin deze maand maakte Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA), samen met Toerisme Vlaanderen, de 70 organisaties bekend die in het kader van de projectoproep ‘Flanders Is A Festival’ steun ontvangen om hun festival deze zomer coronaveilig te organiseren.

In totaal dienden 111 organisaties een dossier in waarvan er 78 ontvankelijk werden verklaard en een score kregen hoger dan 50 procent. De dossiers met de hoogste score ontvingen steun zolang het budget dat toeliet.

Demir: ‘Vlaanderen ademt festivals. Tijdens de zomermaanden kan je op elke wei terecht voor een event, groot of klein, heel ambitieus of net heel intiem.’

‘Dat is de sterke van Vlaanderen als festivalbestemming bij uitstek.  Als er dan een aanzienlijk bedrag opnieuw vrijkomt, spreekt het voor zich dat we dat opnieuw inzetten om goede projecten die daarvoor net uit de boot vielen alsnog te ondersteunen.’

Hierdoor krijgt Jones Zomerbar Festival Zomer in Schilde 54 000 euro. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten