• 18/07/2024

50 jaar Ja!Wadden in Boechout, seniorenbeurs in Hove

BOECHOUT – Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april viert Ja!Wadden zijn 50-jarig bestaan. Al zolang organiseert de Boechoutse vereniging zomerkampen voor kinderen en tieners op de Waddeneilanden Terschelling en Ameland. Dat wordt gevierd met een heuse feest-tweedaagse in het Georges Van Raemdonckpark.

Het concept is al succesvol sinds 1972. Toen vertrok een eerste lichting op kamp naar Terschelling, één van de Waddeneilanden in het noorden van Nederland. ‘De Kring’, zoals veel Boechoutenaars de vereniging hebben leren kennen, werd vzw Terschelling en organiseerde jarenlang vier kampen in elke zomervakantie, voor kinderen uit Boechout en ver daarbuiten.

In 2010 moest de vereniging op zoek naar een ander verblijf, omdat de kampeerboerderij van Jort van Gossen ermee ophield. Het nieuwe verblijf lag op het buureiland Ameland  en daarom werd er een nieuwe naam gekozen: Ja!Wadden. Zo kunnen er nog steeds elke zomer vier bussen kinderen herinneringen voor het leven maken op de prachtige Wadden, waar ze kunnen genieten van zon, zee, strand, duinen, bossen en de welbekende vuurtoren.

Op vrijdag 22 april organiseert JA!Wadden een reünie in het Georges Van Raemdonckpark: leden, leiding en oud-leiding zijn er welkom in het pop-up Waddencafé om bij een drankje en een versnapering herinneringen op te halen en om weg te dromen bij oude foto’s en verhalen. Op zaterdag 23 april staan de animatoren van Ja!Wadden om 12 uur klaar om een groot spel te spelen met de kinderen uit de buurt. Ook diegenen die nog niet mee op kamp zijn geweest, zijn welkom. Om 14 uur start een spel voor tieners en volwassenen. Doorlopend is het Waddencafé open en wordt kibbeling, de ultieme Waddensnack, geserveerd.

Op zaterdag 23 en zondag 24 april organiseert de Ouderenadviesraad Hove voor de tweede maal een seniorenbeurs, deze keer met als thema ‘Zorgzaam wonen’. De beurs (met gratis toegang) vindt plaats op zaterdag 23 april van 13 tot 17 uur en zondag 24 april van 11 tot 17 uur in Dienstencentrum Ten Hove aan de R. Verbeecklaan 3.

Op zaterdag en zondag zijn doorlopend acht stands te bezoeken, waar je informatie kan inwinnen over zowel andere woonvormen als over woningaanpassing en zorgverlening en -ondersteuning. Er is een infostand van Woonzorgcentrum Cantershof over opname in een woonzorgcentrum, assistentiewoningen, kortverblijf,… Het ‘zorgwonen’ wordt onder de aandacht gebracht door Cango. Over woningaanpassing kan je info inwinnen bij De Voorzorg. De gemeentelijke huisvestingsambtenaar maakt je wegwijs in aanpassingspremies en subsidies. Met vragen rond zorgverlening en ondersteuning bij thuiswonenden zal je terechtkunnen bij deskundigen van de Thuisdiensten van het OCMW, de Karweidienst van Familiehulp en ‘Zonder Zorgen–Thuis in eigen huis’. En ook Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Woonweb (betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit) stelt zich voor.

Op zaterdagnamiddag geeft Pascal De Decker, socioloog en gastprofessor aan de Universiteit Gent, een lezing over ‘Ouder worden op de juiste plaats’. Op zondagnamiddag is BenMartens, burgerlijk ingenieur-architect en zaakvoerder van een architectenbureau uit Lint, te gast met ‘Inspirerende voorbeelden’. De voordrachten starten telkens om 15 uur. Vooraf inschrijven via 03 454 08 37 of dienstencentrum@hove.be. De toegang tot de beurs is gratis. (EM / Foto JAWadden!)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten