• 20/06/2024

50 000ste prik in Pallieterland is voor Nathalie Ampe, Duffel heeft fietsbieb

LIER – Vanochtend werd de 50 000ste prik gezet in vaccinatiecentrum Pallieterland. Nathalie Ampe uit Oelegem kreeg hem toegediend en werd hiervoor door de medewerkers van het centrum bedankt met een lekkere ‘vaccinatietraktatie’.  Op de foto krijgt ze die uit handen van centrumverantwoordelijke Ellen Voet. Niet alleen Nathalie werd vandaag beloond. totaal worden 500 zakjes met koekjes uitgedeeld met de boodschap ‘bedankt om je te laten vaccineren’. Zo wil men de aandacht vestigen op het belang van de vaccinatiecampagne.

Nathalie: “Ik ben blij dat ik vandaag mijn eerste vaccin kreeg. Ik hoop dat zoveel mogelijk andere mensen ook overtuigd zijn om zich te laten vaccineren. Zo kunnen we samen de economie opnieuw doen draaien en eindelijk terug genieten van onze vrijheid. Alles verliep heel vlot in het vaccinatiecentrum. Het personeel is ook supervriendelijk.’

Ondertussen gingen al 52 000 uitnodigingen naar inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst de deur uit. Deze week vertrekken er 10 000 uitnodigingen voor vaccinatie in de week van maandag 14 juni. Dat betekent dat er daarna nog 29 000 inwoners binnen de eerstelijnszone Pallieterland hun uitnodiging moeten krijgen. De vaccinatiebereidheid in de zone is groot. Momenteel ging 2,8 procent van wie uitgenodigd werd niet op de uitnodiging in. Dit percentage bevat weigeraars van een vaccin, maar ook mensen die eerder, bijvoorbeeld door hun job in de zorgsector, een vaccin kregen of om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden.

Lokaal bestuur Duffel gaat een samenwerking aan met De Fietsbieb. De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Op zaterdag 19 juni opent de Fietsbieb van Duffel haar deuren in de Reiger, Gustaaf Van der Lindenlaan 24. Lili Stevens (CD&V), schepen van welzijn: ‘In het kader van het beleid rond ondersteuning van gezinnen, gezinsarmoede, mobiliteit en vrije tijd voor kwetsbare doelgroepen sluiten we deze samenwerkingsovereenkomst af met vzw Stroming/Fietsbieb.’  Leden van de Fietsbieb kunnen voor hun kind (tot twaalf jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje, dan mogen leden de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar. Een heel jaar lang. Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

Om te lenen word je lid van de Fietsbieb. Dat kost twintig euro voor een jaar. Wie een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is een jaar gratis lid.  Bij het lenen van een fiets wordt twintig euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer in goede staat inlevert. Je kan terecht in de Fietsbieb op de derde zaterdag  van de maand tussen 9u30 en 11u30. Bij de start van de Fietsbieb staan al meer dan twintig kinderfietsjes te blinken. Ann Van Winkel (CD&V), schepen van mobiliteit: ‘De Fietsbieb speelt in op ‘het nieuwe delen’ en wil het fietsen stimuleren bij kinderen maar ook in gezinsverband. Fietsen is niet alleen gezond maar ook goed voor het milieu. Om het extra aantrekkelijk te maken, informeert de Fietsbieb over leuke initiatieven in de buurt en regio: een gezinsfietstocht, een workshop ‘leren fietsen’, nieuwe ontwikkelingen in de fietswereld, … De  Fietsbieb is nog op zoek naar gedreven vrijwilligers. Ze koopt ook kinderfietsen aan bij sociale tewerkstellingsplaatsen (maatwerkbedrijven): Het Fietsenatelier (vzw De Sprong), het Fietsenatelier-OPZ en bij het fietsenatelier de Kringwinkel Zuiderkempen.  (EM / Foto Vaccinatiecentrum Pallieterland)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten