• 24/06/2024

50 000 fans verwacht voor WK Counter Strike in Radisson Blue en Sportpaleis

ANTWERPEN – Van donderdag 19 tot zondag 22 mei zullen meer dan 50 000 fans van over heel de wereld afzakken naar Antwerpen voor het WK Counter-Strike.

Counter-Strike (CS:GO) behoort tot de populairste games ter wereld en het evenement zal dan ook een internationaal bezoek van over de hele wereld naar Antwerpen lokken.

Daarnaast volgen miljoenen kijkers wereldwijd het evenement via livestream. In aanloop naar dit wereldkampioenschap lanceert stad Antwerpen ‘Antwerp Harbor’, een map in het spel Counter-Strike.

Op deze manier wil Antwerpen zich als hotspot voor gamers profileren, maar ook de internationale gaming community verleiden om de stad te ontdekken.

De kwart- en halve finales vinden plaats in het Sportpaleis van 19 tot 21 mei. Op maandag 9 mei starten de kwalificatiewedstrijden al in het Radisson Blu hotel.

Dit wereldkampioenschap is mede mogelijk gemaakt dankzij het Belgische gaming- en esportsbedrijf META.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA): ‘De esportsector kent wereldwijd een zeer sterke groei. We zijn dan ook zeer trots dat het WK Counter-Strike nu voor Antwerpen heeft gekozen als locatie. Met zo’n 150 miljoen kijkers is de PGL Major één van de meest bekeken toernooien wereldwijd en is dit een uitgelezen kans om ons als gaming hotspot op de kaart te zetten.’

De stad Antwerpen ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid Antwerp Harbor, een gamemap in Counter-Strike, die spelers wereldwijd kunnen downloaden en spelen. De map toont een fictieve wereld, gebaseerd op de haven, met daarin een aantal typische Antwerpse landmarks en objecten.

Spelers stuiten in Antwerp Harbor op diamanten, een schilderij van Rubens of zelfs een Velo. Ook een virtuele skyline met de bekendste gebouwen zal te zien zijn in de map.

Vandaag stond in de stadsfeestzaal een game booth, waar iedereen de Antwerpse map kon komen uittesten in Counter-Strike. Ze konden het hier opnemen tegen onder meer komiek William Boeva, een fervent gamer en ambassadeur voor de Antwerpse map.

Erica Caluwaerts (Open Vld), schepen voor marketing en communicatie: ’Door het WK Counter-Strike in Antwerpen zijn wereldwijd miljoenen ogen op Antwerpen gericht. We willen al deze fans ook laten kennismaken met onze stad. Daarom lanceren we een eigen map, de Antwerp Harbor Map in Counter-Strike.’

Meer info via https://www.visitantwerpen.be/nl/csgo-antwerp-harbor. De map kan ook gedownload worden via Steam. Tickets via https://www.sportpaleis.be/en/event/pgl-antwerp-major-thursday-6b4dd2d4. (EM/ Op de foto: de arena van de PGL Major in Stockholm 2021 © PGL).

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten