• 24/06/2024

5 van de 6 nieuwe bestuursleden bij Antwerp Management School zijn vrouwen

ANTWERPEN –  Vanaf zondag 1 mei zijn vijf van de acht zitjes in de raad van bestuur van de Antwerp Management School (AMS) toegewezen aan vrouwen. Naast Christien Van Vaerenberg (Port of Antwerp, zie foto) en prof. dr. Silvia Lenaerts, treden ook Françoise Chombar (Melexis), Véronique Goossens (Belfius) en Anita Van Looveren (OMP) toe tot de raad van bestuur van de Belgische business school, gelegen in hartje Antwerpen. Als voorzitter neemt Jan Remeysen (BASF) de fakkel over van Alain Beyens.

Remeysen is al verschillende jaren betrokken bij AMS via de leerstoel rond de duurzame transformatie van organisaties en de maatschappij in samenwerking met BASF, Port of Antwerp, Randstad en de Universiteit Antwerpen. Als CEO van BASF zetelde hij al twee jaar in de raad van bestuur. Nu neemt hij de rol van voorzitter over van Alain Beyens (ex-AB Inbev & -Pelican Rouge) na zeven vruchtvolle jaren. Remeysen: ‘Het is een eer en een genoegen om de rol van voorzitter van de raad van bestuur op mij te mogen nemen. In de eerste plaats wil ik mijn voorganger Alain Beyens bedanken en zijn werk verderzetten. De maatschappij staat voor enorme uitdagingen en ik geloof veel in de kracht van AMS, als pionier op het vlak van managementonderwijs en onderzoek, om de noodzakelijke positieve verandering te kunnen realiseren op het niveau van het individu, organisaties en de maatschappij.’

Naast de aanstelling van Jan Remeysen, verwelkomt de raad van bestuur van AMS ook drie (relatief) nieuwe gezichten. Françoise Chombar, voorzitster van de raad van bestuur van Melexis, maakt haar opwachting. Zij viel al meermaals in de prijzen voor haar leader- en entrepreneurship en werkte al nauw samen met AMS op het vlak van L&D. Véronique Goossens is hoofdeconoom bij Belfius en was ook werkzaam in de media bij Kanaal Z. Net als Goossens, is ook Anita Van Looveren, CEO van softwarebedrijf OMP, alumna van UAntwerpen.

Samen met Christien Van Vaerenberg (Chief HR Officer bij Port of Antwerp) en vicerector en prof. dr. Silvia Lenaerts (UAntwerpen) zetelen nu naast prof. dr. Koen Vandenbempt (decaan faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van UAntwerpen), prof. dr. Steven De Haes (decaan AMS) en voorzitter Jan Remeysen, vijf vrouwen in de raad van bestuur. De verlengingen van de mandaten van prof. dr. Lenaerts en prof. dr. Vandenbempt onderschrijven ook het strategische partnership met de UAntwerpen en de kracht ervan. De veranderingen binnen de raad van bestuur gaan in op 1 mei voor een nieuwe periode van vier jaar.

De nieuwe leden onderstrepen de ambities van AMS: het ontwikkelen van positief leiderschap, impactvolle transformatie en duurzame ecosystemen in een globaal kader van respect, openheid, diversiteit en inclusie. Decaan Steven De Hae: ‘AMS is ondertussen meer dan 60 jaar actief als internationale managementschool, met meer dan 25 000 alumni uit meer dan 90 landen. Wat ons bindt in de AMS community staat mooi vervat in onze missie: ‘Opening minds to impact the world’’. Met deze sterke raad van bestuur is AMS klaar om een nieuwe 60 jaar vanuit deze inspirerende missie aan de slag te gaan, samen met al onze studenten, klanten, alumni en partners lokaal en wereldwijd. Ik bedank graag Anette Böhm, Jan Suykens en Alain Beyens voor hun kritische rol de voorbije jaren en om ons mee tot op dit punt te brengen.’ (EM / Foto LinkedIn)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten