• 23/05/2024

5 dagen feest op 7 locaties in Mechelse binnenstad in schaduw van Maanrock

MECHELEN – De 25ste verjaardag van Maanrock wordt gevierd met nog meer Mechelse partners. Naast de grote podia op de Grote Markt en IJzerenleen maken de zijpleinen de affiche volledig. Met maar liefst zeven locaties viert men vijf dagen lang feest in de Mechelse binnenstad.

Het voorprogramma van Moes in de Sinte Mettetuin op woensdag 24 en donderdag 25 augustus trapt Maanrock al af op woensdag. Vanaf vrijdag vliegt het festival er volledig in met een rijkgevuld programma op de Grote Markt, IJzerenleen, Botermarkt, Cultuurplein, Sinte Mettetuin en Tuin Moreelshuis en wordt het weer heerlijk tafelen in de Smaakstraat. Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest: ‘Maanrock investeert al jaren in de samenwerking met lokale partners. MOES verhuist naar een grotere locatie en opent Maanrock al woensdag. Op het Mechels Podium en in de Theatertuin staat er heel wat Mechels muzikaal talent. De Speelplaats wordt een plek waar muziek, skate en dans zullen samenkomen.’ De KOER, sinds dit jaar een eigen festival, wordt De Speelplaats. Locatie is de Botermarkt.

Het idee komt van derdejaarsstudenten Communicatiemanagement van Thomas More Mechelen. Hanne Gijsel, afgestudeerd aan Thomas More Mechelen: ‘We hebben voor een urban concept gekozen waarbij we een divers publiek willen aantrekken. ‘ De Speelplaats wordt gerealiseerd door een coalitie van Mechelse partners: Lunar, Skatehouse, Safehouse en Bustamove, met de steun van Thomas More. Door de combinatie van skate, muziek en breakdance vormt De Speelplaats een interactieve plek waar iedereen zich kan uitleven.

Op vrijdag wordt een Maanopera gehouden op het Cultuurplein. Het Mechelse orkest Casco Phil keert terug naar Maanrock na enkele jaren Parkpop. Geen loeiende gitaren of groovy drums, wél opera melodieën van de bovenste plank. Casco Phil brengt, onder leiding van dirigent Benjamin Haemhouts, de mooiste ouvertures en aria’s van Puccini, Mozart, Léhar, Rossini en Verdi. De HaFaBra’s van Mechelen reserveren zaterdag het Mechels Podium. De afsluiter wordt een concert van negen Mechelse zangtalenten, onder begeleiding van Malvine Band. Het orkest uit Heffen brengt een twintigkoppige blazerssectie mee. Ward Bosmans, van Café Malvine: ‘Wij hebben in het verleden al voor bekende artiesten, zoals Sandra Kim, Gunther Neefs en Barbara Dex gespeeld. Op Maanrock brengen we met onze eigen zangers en zangeressen een repertoire van vooral populaire muziek uit verschillende genres.’ De vijf finalisten van de Maanrockrally vechten op zondag de finale uit. De winnaar krijgt een plaats op het Groot Podium van Maanrock in 2023. Het weekend op het Cultuurplein wordt afgesloten door rock en metal van Mechelse bands L’itch en Psychonaut.

Wie eventjes aan de drukte wil ontsnappen kan terecht in de Theatertuin. In deze gezellige tuin van het Moreelshuis zorgt Sjarabang drie dagen lang voor toneel, muziek en improvisatie. “Op vrijdag gaat het Dieter Vaganée Trio een samenwerking aan met Mechelse percussie goeroe Chris Joris. Naast jazz zijn ook vaste waarden, zoals Kroes Flamoes, SjaraZANG en Theater Sjarabang, terug aanwezig. Marleen D’Joos van Sjarabang: ‘Met Sjarabang zorgen wij voor inclusieve kunst- en cultuurparticipatie en geven we ook mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking een podium.’  Het programma van Maanrock zelf vind je via www.maanrock.be. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten