• 19/05/2024

355 kilometer nieuwe wandelroutes in alle districten, Ranst, Wijnegem en Wommelgem

ANTWERPEN – Het MAS, Hobokense Polder, Rivierenhof en Park Spoor Noord zijn enkele nieuwe toppers op het virtuele wandelnetwerk in de provincie Antwerpen. Het netwerk breidt fors uit met 355 kilometer wandelroutes in Antwerpen, de Antwerpse districten, Ranst, Wijnegem en Wommelgem. Een navigatie-app op je smartphone volstaat om eropuit te trekken.

Net als de virtuele wandelroutes in de Zuidrand is dit een realisatie van Toerisme Provincie Antwerpen in samenwerking met gemeentebesturen, toeristische diensten en natuur- en landschapsverenigingen. Wandelaars gebruiken steeds vaker digitale tools, zowel bij de voorbereiding als tijdens hun trip. Logisch dat het wandelaanbod die trend volgt. In juni presenteerde Toerisme Provincie Antwerpen in de Zuidrand de eerste 150 kilometer van een nieuw virtueel wandelnetwerk.

Het gaat om zorgvuldig geselecteerde en aantrekkelijke wandelroutes, met elkaar verbonden via knooppunten. Ditmaal is er geen bewegwijzering op het terrein of bijbehorende wandelkaart. Je wandelt met behulp van een navigatie-app op je smartphone.

In Antwerpen rijgt het netwerk de toeristische toppers aan elkaar: KMSKA, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, MAS, Havenhuis of Cogels-Osylei. Een tiental parken zorgt voor verrassend veel groen: van ‘eeuweling’ Rivierenhof over kasteeldomeinen tot hippe stadsoases als Park Spoor Noord en Park Groot Schijn.

Andere fraaie uitwaaiplekken zijn natuurgebied Hobokense Polder, Oude Landen in Ekeren, Zevenbergenbos en de forten. De rust in Berendrecht-Zandvliet-Lillo vormt een fascinerend contrast met de bedrijvigheid van de Antwerpse haven.

Toerisme Provincie Antwerpen bundelde haar wandelexpertise met de product- en terreinkennis van Stad Antwerpen, de toeristische diensten van de betrokken gemeenten, Natuurpunt, Regionale Landschappen de Voorkempen en Rivierenland en Provinciaal Groendomein Rivierenhof. De samenwerking met Wandelknooppunt en RouteYou garandeert een vlotte informatiedoorstroming naar de digitale platformen. Zo beschikt de wandelaar steeds over actuele routedata.

Naast kwaliteit en service kiest Toerisme Provincie Antwerpen ook bewust voor duurzaamheid. Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor toerisme: ‘Samen met de trajecten in de Zuidrand realiseerden we dit jaar 500 kilometer nieuwe wandelroutes. Zonder één extra paal of bewegwijzeringsbord. Bovendien zijn de trajecten vlot bereikbaar met trein, tram of waterbus. Redenen te over om het virtuele wandelnetwerk in onze provincie volgend jaar verder uit te breiden. In het voorjaar van 2024 gebeurt dat onder meer in Mechelen. Een ruimer aanbod verlicht bovendien de druk op populaire wandelplekken en creëert zo meer wandelcomfort. Een dubbele bonus.’

Je verkent het virtuele wandelnetwerk met een navigatie-app (Wandelknooppunt of RouteYou) of gps. Laat je hier stap voor stap begeleiden over hoe je dat doet.

De 355 kilometer nieuwe virtuele wandelroutes situeren zich in Antwerpen, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Wilrijk, Ranst, Wijnegem en Wommelgem.

Er is een aansluiting met de 150 kilometer virtuele wandelroutes in Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel en bewegwijzerde wandelnetwerken Kempense Heide, Kempense Hoven, Kempense Netevallei en Rivierenland. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten