• 21/06/2024

30ste editie van Molse tijdingen is klaar, kermis Meyers komt eraan

MOL – Wie voor vrijdag 18 november het boek ‘Molse Tijdingen 2022’ bestelt, betaalt achttien euro in plaats van twintig euro. Je krijgt er bovendien gratis een extra fotoboekje bovenop met Molse zichten omstreeks 1895 uit het album van Georges Cools.

Vanaf dinsdag 29 november kan je je bestelling afhalen bij de dienst erfgoed in ’t Getouw (tweede verdieping) aan de Molenhoekstraat 2. De 30ste editie van Molse Tijdingen telt 250 bladzijden en is rijk gevuld met de Molse geschiedenis en meer dan 100 foto’s. Enkele artikels die je vast en zeker zullen smaken zijn: ‘Hoe verging het Mol onder het Franse bewind? (1794 tot 1815)’, ‘Gompel en Wezel – Oude Karolingische domeinhoeven?’, ‘Het 19de-eeuwse leven in Mol volgens de verhalende literatuur’, ‘Alfons Boeykens – Over de Rozenberg, de lichtstoet en muziek’, ‘Boekenbeurs 1946 – Met de stoomtrein van Mol naar Antwerpen en terug’ en ‘Frans Van Deursen vertelt.’

Georges Cools was destijds waarschijnlijk de eerste Mollenaar met een fototoestel. Elke foto in deze editie wordt uitgebreid besproken. Het boek bestellen doe je door achttien euro over te schrijven op de rekening van Molse Tijdingen BE72 8601 1149 5216, met vermelding ‘Molse Tijdingen 2022’. Voor verzending betaal je zes euro extra.

Kom kermis vieren in de Langestraat op kermis Meyers van zaterdag 22 tot en met dinsdag 25 oktober. De allerkleinsten genieten van een avontuurlijke rit op de paardenmolen of vissen zoveel mogelijk eendjes om een leuke prijs te winnen. Ben je de paardenmolen ontgroeid? Kom dan mikken op de ballonnen of krijtjes in de schietkraam. Je hebt altijd prijs. De meeste kramen aanvaarden vrijetijdscheques.

Op deze kermis kan je ook deelnemen aan ‘Scoren op de Molse Foren’. Voor elke vijf euro die je spendeert aan een deelnemende kraam ontvang je een deelnameformulier. Je herkent deelnemende foorkramers aan een affiche duidelijk zichtbaar in hun kraam. Steek het ingevulde formulier in de verzamelbox op de kermis en wie weet win jij wel een kermispakket. Winnaars halen hun prijs af aan de infobalie van ’t Getouw tijdens de openingsuren. Je krijgt 50 euro aan tickets voor uiteenlopende activiteiten en bons voor de volgende kermis.

Is de wolf welkom in Mol? Ontdek het antwoord op deze vraag tijdens de lezing ‘Welkom wolf’ gegeven door Jan Loos van Landschap vzw. Deze infosessie vindt plaats op dinsdag 25 oktober van 20.15 uur tot 21.45 uur in de leeszaal van de bibliotheek (Molenhoekstraat 2). Je betaalt twee euro. Een drankje is inbegrepen in de prijs.

Na vele decennia is de wolf teruggekeerd naar ons land en al snel ook naar de bosrijke streek in en rond Mol. Tot voldoening van vele natuurliefhebbers die deze oude bekende van harte welkom heten. Maar ook tot verbijstering en onrust van heel wat veehouders en paardenliefhebbers die hun dieren bedreigd zien. Wil je graag meer weten over de terugkeer van de wolf? Dan kom je best naar deze infosessie. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten