• 16/07/2024

300-tal Enthousiaste Fietsers openen nieuw Bikepark in Bergom

BERGOM (HERSELT) – Het was een feestelijke ochtend in Bergom toen burgemeester Peter Keymeulen en schepen van sport Mark Van den Wouwer het lintje doorknipten om het gloednieuwe bikepark officieel te openen. Onder een stralende zon werd het startschot gegeven voor de vele enthousiaste mountainbikers die stonden te popelen om het parcours te verkennen.

Het schitterende bikepark is een van de paradepaardjes binnen het mega-beweegplan dat de gemeente Herselt twee jaar geleden lanceerde. De afgelopen maanden zagen we al de realisatie van een MTB-parcours in Ramsel, het Multimovepad in Blauberg en het skatepark dat slechts twee weken geleden opende naast het nieuwe jeugdhuis De Choke. Vandaag is het de beurt aan het bikepark in Bergom.

“Het idee om in elke deelgemeente mensen samen te brengen en te laten bewegen, ontstond twee jaar geleden,” vertelt schepen van sport Mark Van den Wouwer. “Samen met collega Mireille Colson werkten we het Mega-beweegplan uit. We hebben hiervoor een bedrag van 800.000 euro vrijgemaakt. We zijn ervan overtuigd dat sporten niet alleen mensen samenbrengt, maar ook bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van onze burgers. Een investering die meer dan de moeite waard is.”

De medewerkers van de sportdienst gingen enthousiast aan de slag met de binnengekomen voorstellen. In samenwerking met Sport Vlaanderen en verschillende MTB-verenigingen werd een participatief traject opgezet. Hierdoor kon een parcours worden ontworpen dat toegankelijk is voor zowel jonge als meer ervaren fietsers.

“Ik ben zeer trots op het eindresultaat,” zegt burgemeester Keymeulen. “Het is een technisch parcours geworden, maar vandaag is al gebleken dat het toegankelijk is voor jong en oud. Deze realisatie is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van onze sportdienst en het vernuftige werk van onze technische dienst. We zijn uniek in de provincie Antwerpen en ik ben ervan overtuigd dat dit bikepark als voorbeeld zal dienen voor toekomstige bikeparcours in onze regio.”

Het nieuwe bikepark in Bergom belooft een populaire bestemming te worden voor mountainbikers van alle niveaus, en een schitterende toevoeging aan de sportfaciliteiten in Herselt.

Foto’s gemeente Herselt

šŸ¤ž Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten