• 20/06/2024

30 jaar Parkies met twaalf gratis Parkconcerten in Kapellen en Bornem

KAPELLEN – De Parkies Concerten bestaan 30 jaar. Deze zomer staan 125 parkconcerten geprogrammeerd op achttien verschillende locaties waaronder Kapellen en Bornem.

Morgen, donderdag 7 juli, staat de openingsavond geprogrammeerd. In Kapellen begint men eraan vanaf 19 uur in het Gemeentepark aan de Dorpsstraat. Nadien volgen nog zes andere concerten op dezelfde locatie. Sandra Kim bijt de spits af. Aansluitend volgen er de komende donderdagavonden nog concerten van Koen Buyse (14 juli), Gers Pardoel (21 juli), OLIVIA (28 juli), 30 Jaar Parkies Band (4 augustus), ABBA4U (11 augustus) en Cookies And Cream (18 augustus).

In Bornem wisselt de locatie. Morgen trapt OLIVIA de concerten op gang in de Abdij van Bornem aan de Kloosterstraat. Het resterende programma ziet er als volgt uit: Gers Pardoel (15 juli aan Kasteel d’Ursel aan de Wolfgang d’Urselstraat), Guy Swinnen Band (29 juli aan Huize Eyckerheyde in de Koning Astridlaan) en de Parkies Band (19 augustus aan de Kerkberm van Mariekerke in de Omgangstraat 1).

De Parkies-concerten vieren dit jaar hun 30-jarig bestaan en doen dat met onder meer de 30 Jaar Parkies Band (zie foto), die met de grootste Parkies-hits terugblikt op de voorbije drie decennia. De band bestaat uit de ravissante zangeres, voormalig omroepster en presentatrice Sandrine Van Handenhoven (‘I Feel The Same Way’), zangeres Sofie (‘Trinity’, ‘That’s My Number’) en Stef Caers (‘Hercules & Love Affair’).

Ook Gers Pardoel is één van de absolute blikvangers op de feesteditie van de Parkies. Hij werd vooral bekend met het nummer ‘Ik neem je mee’, dat in de Nederlandse TOP 40 uitgroeide tot de grootste hit ooit van een Nederlandse artiest. Na het zingen van België’s grootste hit ‘Kom Wat Dichterbij’ in samenwerking, is Olivia Trappenier nu klaar om de wereld haar eigen werk te laten zien. ‘Can’t break a broken heart’ is het eerste nummer van een nieuw hoofdstuk in OLIVIA’s muzikale carrière. OLIVIA’s muziek geeft je het gevoel dat je aangemoedigd wordt om je dromen te volgen, je eigen pad te creëren en te geloven in je eigen kracht.

Een stemgeluid als dat van Sandra Kim, dat moet op tijd en stond in al z’n glorie van zich laten horen. Op 12 mei stelde zij haar nieuwste single ‘Gravity’ voor. Op zaterdag 15 oktober zal de Belgisch-Italiaanse vedette  50 kaarsjes uitblazen, waarmee ze officieel een gouden tijdperk in haar leven zal ingaan. Iets wat ze op zondag 16 oktober met veel vocaal vuurwerk zal vieren tijdens haar verjaardagsconcert ‘Moi Sandra’ in het Kursaal van Oostende. Deze mijlpaal is geen stopteken, want Sandra Kim is niet van plan om haar grootste passie -zingen en optreden- daarna aan de kant te schuiven.

ABBA4U is niet de zoveelste coverband. Deze achtkoppige live band bestaat uit professionele muzikanten die allemaal hun sporen verdiend hebben bij tal van artiesten uit het Belgische muzieklandschap: K’s Choice, Vaya Con Dios, Gunther Neefs, Soulsister, Paul Michiels, Mama’s Jasje, Boogie Boy, Philippe Robrecht, … om er maar een paar te noemen. Meer dan tien jaar geleden begonnen ze samen uit pure liefde. Met hun eerbetoon aan de hits van ABBA zorgen ze telkens weer voor een memorabele avond. De complete line-up van alles Parkies-concerten vind je op www.parkies.be. (EM / Foto House of Entertainment)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten