• 27/05/2024

3 audiowandelingen in districten en 3 hondenwandelingen in Rivierenhof

DEURNE – Zorgbedrijf Antwerpen stippelde drie gratis audiowandelingen uit. Daarin beschrijven bewoners en betrokkenen van de woonzorgcentra en dienstencentra hun jonge jaren in de buurt. Het leverde prachtige verhalen op over vroeger en nu, in Antwerpen-centrum, Berendrecht en Borgerhout.

Zo vertelt Hubert over het huis van zijn grootmoeder in Berendrecht: ‘Er was één slaapkamer. De oudste mocht er slapen tot hij het huis uit ging. Dan waren er nog enkel beddenkoetsen. In één beddenkoets sliepen vier klein mannen, in de andere de ouders. De rest van de joeng sliepen op zolder.’ De audioverhalen: ‘Stap terug in de tijd. Verhalen uit Antwerpen-centrum’ (8km) vertrek bij WZC De Gulden Lelie, Schoytestraat 19, Antwerpen, ‘Verhalen uit Berendrecht (7km) vertrek bij WZC Monnikenhof, Monnikenhofstraat 109, Berendrecht. ‘Verhalen uit de Boelaerwijk ‘(7km): vertrek bij WZC Gitschotelhof, Lodewijk van Berckenlaan 361, Borgerhout.

Eerst moet men de app van Izi Travel op de smartphone installeren. Daarna een of meerdere wandelingen op de telefoon downloaden: door in de app te zoeken op ‘Stap terug in de tijd’. Een hoofdtelefoon of oortjes zijn handig om de wandeling onderweg te beluisteren. Alle info over de app en de routes staat op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/audiowandelingen

Wie liever met een kaart in de hand wandelt, kan daar ook vooraf de route van de audiowandelingen printen.

Het Rivierenhof is populairder dan ooit, ook bij viervoeters. Dat blijkt uit de hoeveelheid hondenpoep die in het park opduikt. Om dat probleem aan te pakken, lanceert het Rivierenhof drie hondenwandelingen. De routes leiden honden en hun baasjes langs de mooiste plekjes in het park. Per wandeling passeren ze minstens één hondentoilet en een paar snuffelpaaltjes.

Het Rivierenhof voorziet vier hondentoiletten: twee langs de Jezuïetendreef, één langs de Lundendreef en één aan Speeltuin West. Een hondentoilet is een speciaal ingericht plekje waar de honden hun behoeftes kunnen doen. In het Rivierenhof is dat een met hout omheind stukje grond, met een houten paal in het midden en een speciale hondenvuilbak. De hondentoiletten zijn te herkennen aan de infoborden met daarop de gloednieuwe hondenwandelingen. Op verschillende strategische plekken in het park verschijnen ook snuffelpaaltjes.

De gele route ‘Plas & Go’ focust op een snelle plaspauze van maximum tien minuten. Het oranje pad ‘Korte Kwispel’ duurt zo’n 30 minuten en is perfect om de poten even te strekken. En de paarse route ‘Snuffelen à volonté’ duurt ongeveer 45 minuten. De routes kunnen naar hartenlust met elkaar verbonden en gecombineerd worden. Via een QR- code kunnen de wandelingen ook online gevolgd worden. Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor groendomeinen: ‘Wandelen in #onzenhof moet leuk blijven voor iedereen. Houd honden aan de leiband. Langs de routes staan verschillende vuilbakken om afval in weg te gooien. De domeinwachters zullen in samenwerking met stadstoezichters regelmatig controle uitoefenen. Hondeneigenaars die het goed doen, kunnen worden beloond met een kleine attentie.’ (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten