• 19/07/2024

28 000 zorgverleners en vrijwilligers vaccinatiecentra mogen naar Sportpaleis

MERKSEM – Vrijdag 19 en zaterdag 20 november  vindt in het Antwerps Sportpaleis de ‘Dankeditie voor de zorg’ van Night of the Proms plaats. Dit evenement is een grote dankuwel aan alle Vlaamse zorgmedewerkers en vrijwilligers voor hun enorme inzet tijdens de voorbije pandemie. Night of the Proms, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse Regering slaan hiervoor de handen in elkaar.

Het idee om een vol Sportpaleis te vullen en een dankfeest voor de zorg te organiseren, ontstond zowel bij de Vlaamse Regering als bij ZNA en GZA ziekenhuizen. Ze sloegen daarom de handen in elkaar met de ‘Dankeditie voor de zorg’ als resultaat.  Voor de financiering van deze concerten mikken de organisatoren enerzijds op sponsoring vanuit de bedrijfswereld en anderzijds op crowdfunding via het grote publiek. Je kan het ticket van een zorgverlener betalen of symbolisch een drankje trakteren. Meer informatie en doneren kan via www.dankeditievoordezorg.be. Prof. dr. Pierre Van Damme, vaccinoloog Universiteit Antwerpen: ‘“De solidariteit met de zorg die mensen toonden door te applaudisseren en witte lakens uit te hangen is ons allen bijgebleven. Diezelfde solidariteit zien we in de vaccinatiebereidheid: we doen het voor onszelf en voor elkaar. En het is ook die solidariteit van de vrijwilligers in de vaccinatiecentra waarvan ik, telkens ik ze bezocht, gewoon kippenvel kreeg. Ik vind dit een schitterend initiatief waar ik voor 100 procent achter sta. En zo ben ik zelfs nog sneller met een feestje dan mijn zoon Tom, die Het Grote Bevrijdingsfeest wilde organiseren.’

Alle zorgverleners en vrijwilligers die in Vlaanderen werken of gewerkt hebben tijdens de pandemie zijn welkom op dit grote dankevenement. Het gaat om twee keer 14 000 medewerkers van ziekenhuizen, woonzorgvoorzieningen, test-, triage- en vaccinatiecentra, huisartsen, thuisverpleegkundigen en medewerkers in de thuiszorg.  Elke zorgverlener kan het evenement met een extra persoon bijwonen. De tickets zijn gratis dankzij sponsoring en donatie van het grote publiek. De acht euro die zorgverleners per ticket op voorhand betalen, krijgen ze de avond zelf terug in drankbonnen. Personeelsleden van ziekenhuizen, woonzorgvoorzieningen, andere residentiële voorzieningen en eerstelijns- of thuiszorgorganisaties zullen via hun werkgever meer informatie over de ticketverkoop ontvangen. De koepelorganisaties en de overheid zullen hen de nodige informatie bezorgen. Zelfstandige zorgmedewerkers kunnen hun tickets kopen via www.dankeditievoordezorg.be. Daar kan ook bijkomende informatie teruggevonden worden.

Aangezien op tournee gaan doorheen Duitsland momenteel niet mogelijk is, moest de ‘traditionele’ Night of the Proms’ in het Sportpaleis nog maar eens een jaar verplaatst worden. Meteen was in de kalender plaats voor een bijzonder event. Voor deze speciale dankeditie van Night of the Proms bevestigden al Axelle Red, Sandra Kim, Stan Van Samang, Sylver, Mama’s Jasje, Willy Sommers en uiteraard John Miles. Het koor Fine Fleur en Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van Alexandra Arrieche zijn – in de beste traditie van Night of the Proms – uiteraard ook van de partij. De setlist wordt samengesteld met als centrale thema’s solidariteit en verbondenheid.

Dit is een COVID Safe Ticket-event. Alleen mensen die volledig gevaccineerd zijn of negatief getest hebben worden toegelaten. (EM / Foto ZNA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten