• 21/05/2024

27 Kempense gemeenten steken tandje bij voor maand zonder alcohol

MOL – Wie in februari in Mol een maand lang geen alcohol drinkt, maakt kans om een Fiere ambassadeurstrui te winnen.

Deze actie past in de Kempense campagne Kempen 0,0%. Meedoen is simpel: je registreert je hier

Na 29 dagen ontvang je een e-mail waarin men je vraagt of het je gelukt is. Hield je vol? Dan maak je kans op een mooie prijs. Inschrijven kan tot en met woensdag 31 januari.

Vorig jaar engageerden 231 inwoners zich voor een maand zonder alcohol. Bij 158 van hen lukte het ook effectief.

Een maand lang geen alcohol drinken heeft veel voordelen. Je krijgt meer energie, je slaapt beter en voelt je in het algemeen veel frisser.

Bovendien werk je aan je gezondheid, want het drinken van alcohol verhoogt de kans op verschillende kankers en leveraandoeningen.

Ten slotte levert alcohol lege calorieën die omgezet worden in vet. Niet drinken is dus ook goed voor de lijn.

Onderzoek van de UGent toont ook aan dat wie een maand lang geen alcohol drinkt, vaak ook in de periode nadien minder drinkt.

De alcoholvrije maand is en blijft dus een goede manier om aan je alcoholgewoontes te werken.

Nog niet overtuigd na het lezen van alle voordelen en redenen om mee te doen? Dan trekt de Fiere ambassadeurstrui je misschien wel over de streep. Als je deelneemt, maak je kans om deze unieke hoodie te winnen.

In de Kempen weet men wat genieten is. Volgende maand gaat de actie ‘Kempen 0,0%: 100% genieten, 0% alcohol’ van start.

Tournée Minérale in een Kempens jasje dus. Doe mee en kies in februari een maand lang voor alcoholvrije alternatieven.

Op vrijdag 19 januari trapten Logo Kempen, de Intergemeentelijke Preventiewerkers, het ziekenhuisnetwerk Kempen, de Kempense eerstelijnszones en haar 27 gemeenten, Welzijnszorg Kempen, IOK en de Verslavingskoepel Kempen deze actie op gang.

Handelaars die hun alcoholvrij aanbod of initiatief in de kijker willen zetten, wordt gevraagd om dit hier te registreren.  Februari staat traditioneel voor ‘Tournée Minérale’.

Pak je bijvoorbeeld uit met mocktails? Of verwen je al wie geen alcohol drinkt met lokale fruitsappen of andere non-alcoholische drankjes?

Of misschien organiseer je wel een mocktailworkshop, een thee- of koffieproeverij of een alcoholvrij feestje? Laat het dan weten en misschien komt jouw actie wel op de website of sociale media. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten