• 18/07/2024

26 gemeenten nodigen kinderen uit om hun eigen glasbol te ontwerpen

MORTSEL – Klassen van het vijfde en zesde leerjaar houden best de tekenstiften in de aanslag want de tekenwedstrijd ‘Minder brol bij onze bol’ is op 1 september van start gegaan.

Bij de 26 IGEAN-gemeenten met glasbollen nemen leerlingen het heft in handen en ontwerpen hun eigen glasbol.  Tekeningen inzenden kan tot en met vrijdag 28 oktober.  De tekenwedstrijd maakt deel uit van een project waarbij IGEAN inzet op extra sensibilisatie en handhaving bij lokale besturen en inwoners.

Het thema van het project en de tekenwedstrijd, een schone glasbolomgeving, is een zeer actueel onderwerp.  Enkele weken geleden lag er immers op verschillende plekken sluikstort rond de glasbollen omdat ze vol zaten. De glasbollen konden wegens overmacht niet op tijd geledigd worden. Dat is gelukkig weer verleden tijd. IGEAN en de lokale besturen willen tieners op creatieve wijze doen nadenken over sluikstortproblematiek en moedigen hen aan om samen zorg te dragen voor de planeet.

De leerlingen zullen brainstormen met de klas over het ontwerp van de tekening en gaan dan aan de slag.

De afgewerkte tekeningen worden ingezameld op je gemeentehuis tot en met 28 oktober. De professionele jury kiest een top drie en vanaf maandag 28 november kunnen inwoners stemmen op hun favoriete glasbolontwerp via www.igean.be/tekenwedstrijd..

De macht over de ontwerpen van 26 unieke glasbollen ligt dus letterlijk in handen van de inwoners. Daarbij hoopt IGEAN een verhoogd engagement te creëren zodat meer mensen zich aanmelden voor het peter-/meterschap van de unieke bollen die in de loop van lente 2023 het straatbeeld zullen sieren. Inschrijven doe je voor zaterdag 1 oktober via https://www.igean.be/webform/tekenwedstrijd_glasbol

De deelnemende gemeenten zijn Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel en Zandhoven.

Om verhuurders een handje te helpen bij het energiezuinig en conform maken van hun eigendom, biedt IGEAN gratis hulp aan in de vorm van een renovatiebegeleider.

De renovatiebegeleider helpt je om planmatig, efficiënt en kostenbesparend te renoveren. Na het bezoek ontvang je een lijst met mogelijke maatregelen. Jij kiest zelf welke maatregelen je wil uitvoeren. Daarna gaat de renovatiebegeleider samen met je aan de slag om de renovatie in goede banen te leiden en ontzorgt je tijdens dit hele proces. Je ontvangt tevens een gratis EPC attest.

Schrijf je in voor een eerste gesprek over jouw eigendom en IGEAN verwijst je door naar het begeleidingstraject dat geschikt is voor jouw renovatieplannen. Inschrijven via https://www.igean.be/klimaat-energie/renovatiebegeleiding/renovatiebegeleiding-voor-verhuurders. (EM / Foto IGEAN)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten