• 14/06/2024

25 jaar kinderopvang in Olen, kerstmarkt en kinderkunstendag in Herentals

OLEN – Dit jaar viert men 25 jaar kinderopvang in Olen. In die 25 jaar is er hard gewerkt aan de kwaliteit van het aanbod. Ook nu blijft de kinderopvang in beweging en zoekt het bestuur samen met zijn partner KIKOEN naar de meest kwaliteitsvolle manier om kleuters en lagereschoolkinderen op te vangen.

Kris Gebruers (CD&V), schepen van onderwijs en kinderopvang: ‘Momenteel werken het bestuur en KIKOEN samen aan de integratie van de opvang binnen de schoolmuren zodat kinderen in hun vertrouwde omgeving worden opgevangen. Door niet meer uit te wijken naar externe locaties kunnen infrastructuur en middelen maximaal ingezet worden. De opvang kan bijvoorbeeld gebruikmaken van de speelplaats of de overdekte speelruimte. Of klassen kunnen tijdens de schooluren creamomenten of kooksessies houden in de lokalen van de kinderopvang. Daarnaast worden busverplaatsingen tussen de school en de opvanglocaties overbodig. Leerlingen van basisscholen De Kleine Wijzer, Willem Tell en De Knipoog kunnen ondertussen voor en na schooltijd al genieten van diverse activiteiten in de eigen school. De scholen De Toermalijn en de Kriebel volgen zo snel mogelijk.’

KIKOEN is al meer dan tien jaar lang de partner in Olen voor het aanbieden van kwaliteitsvolle naschoolse opvang. In april verhuisde de hoofdzetel naar de voormalige kinderopvang op domein Teunenberg in Olen. Dat maakt dat beide partners dichter bij elkaar komen, zowel op vlak van operationele werking als beleidsuitvoering. Vanmiddag werden 25 jaar kinderopvang en de verhuis van KIKOEN gevierd. De drie dames die de kaarsjes uitblazen op de foto zijn er van bij het begin bij.

De Herentalse Kerstmarkt heeft dit jaar voor de eerste keer plaats in het Stadspark. Op zaterdag 17 december, van 14 tot 21 uur, zorgen het stadsbestuur en tal van verenigingen en organisaties er met kerstartikelen, workshops, kinderanimatie, muziek en lekkers voor een kerstsfeer.

De kerstmarkt is meteen ook de aftrap voor de lichtjeswandeling. Zodra de duisternis valt kan je genieten van een sfeervol verlichte wandeling van 3,5 kilometer door de historische kern van de stad.

Op zondag 20 november organiseren cc ’t Schaliken, de bibliotheek en de stedelijke kunstacademies van 13 tot 17 uur de Kunstendag voor Kinderen in en rond het cultuurcentrum. Het programma bestaat uit zeven workshops en doe-activiteiten rond het thema diversiteit en anders-zijn. Voor meer informatie en reserveringen kan je terecht op https://www.schaliken.be/programma/kunstendag-voor-kinderen-0.

Ontmoetingscentrum De Cirkel en Kinderboerderij Lentehei starten met een boekenruilkast. De bibliotheek, die al boeken ter beschikking stelt van de boekenruilkast aan het station, zal ook deze nieuwe initiatieven van boeken voorzien.

Kinderboerderij Lentehei installeert een boekenruilkast om fietsers en voetgangers die bij hen passeren ontspannende lectuur te kunnen aanbieden. Deze boekenhoek ondersteunt zo ook de toeristische troeven van Herentals. (EM / Foto Gemeente Olen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten