• 19/04/2024

24 uur van Plus & Co in Westerlo pakt uit met wereldrecordpoging

WESTERLO – Plus & Co is een woon- en leefproject waar (jong)volwassenen en hun ‘Plus & Co’ centraal staan.

Plus & Co vzw is een woon- en leefproject voor jongeren met een beperking, en tracht een duurzame, warme thuis te creëren met aangepaste dagbesteding voor elke unieke bewoner.

Bij Plus & Co wil men dat alles rond de gasten draait, waarbij de begeleiders weten dat hun beperking(en) en zorgen een extra uitdaging vormen, maar die uitdaging gaan ze aan. Ze trachten hen op die manier een zorgeloos verblijf aan te bieden.

Na een geslaagde eerste editie van de 24 uur voor Plus & Co in oktober 2022, pakt men nu op vrijdag 12 en zaterdag 13 april uit met een nog grootsere editie in en rond sporthal de Beeltjens in Westerlo.

Met de steun van de gemeente Westerlo, Gymfed en ondertussen al meer dan vijftien lokale verenigingen, belooft het een evenement te worden om nooit te vergeten.

De opbrengst van het evenement zal Plus & Co vzw een grote stap dichter brengen bij het verwezenlijken van hun project.

Naast de wereldrecordpoging 24 uur ropeskipping kan er ditmaal ook genoten worden van een uitgebreid programma live muziek, G-sport, optredens en workshops.

Ronny Glassée: ‘Beetje bij beetje komt onze 24 uur dichterbij en zien we ons prachtige, inclusieve evenement steeds maar meer vorm krijgen.’

Een greep uit de vele activiteiten:

24 uur, dat is 1 440 minuten of 86 400 seconden lang springen voor het goede doel. Men begint eraan op vrijdag om 20 uur.

Ook op vrijdag, te midden van de recordpoging, organiseert Business Club De Regio haar eigen dartstornooi.

Dit gaat niet alleen om de bullseye; het gaat erom de juiste snaar te raken voor het goede doel en tegelijkertijd te genieten van een teamactiviteit. Vorm een team van vier tot tien personen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 200 euro, volledig ten voordele van Plus & Co.

Op zaterdag kan je van 6 tot 11 uur in de sporthal terecht voor een ontbijt van spek en eieren.

Later op de dag kan je genieten van croques, hamburgers, pannenkoeken en wafels. Vanaf 11 uur kan je aanschuiven voor frikandellen met krieken.

Verder zijn er initiaties zumba, boccia, G-handbal, G-atletiek, G-pingpong, freerunning, G-voetbal, G-judo, G-ropeskipping en circustechnieken. Rolstoeldansclub De Keerbergse Amigo’s brengt een show die een generale repetitie wordt voor het Belgisch Kampioenschap.

Dit zijn de muzikale optredens:  De Vijzen, een zeskoppige band met roots in Meerhout en Ham en ontstaan uit een gitaarclub. Zet wat Westels geweld en Limburgse gezelligheid samen en je krijgt het knallende akoestische duo ALOUD. Alexanne en Laurens gieten hun eigen jeugdige sausje over bekende meezingers van Kings of Leon tot Bruno Mars, van Elvis Presley tot Bart Peeters. Patriarch is het stevigere werk dat aan bod zal komen. Heavy metal met een hart. TwoSouls is een sfeervolle coverband met piano en zang. Zaterdagavond zal Lizard people de tent in vuur en vlam zetten met hun rockmuziek. Wanda is een akoestische folkrock coverband, die het weekend zal afsluiten.  Info hier (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten