• 23/06/2024

23 bedrijven uit chemie, kunststoffen en lifesciencessector op digitaal jobevent

ANTWERPEN –  23 bedrijven uit Antwerpen, Beerse, Brussel Mechelen, Mortsel, Oelegem, Willebroek, Zandhoven en Zwijndrecht, behorend tot de chemie-, kunststoffen- en lifesciencessector presenteren zichzelf aan studenten en werkzoekenden tijdens het We Are Chemistry Jobevent van POM Antwerpen met steun van de provincie Antwerpen en sectorfederatie essenscia vlaanderen. De organisatoren zochten naar een coronaproof oplossing. Morgen zal voor de eerste keer het We Are Chemistry Jobevent digitaal doorgaan.

Jill Van Hoydonck, projectverantwoordelijke bij POM Antwerpen en bedenker van de digitale omzetting van het event: ‘Met al meer dan 400 inschrijvingen belooft deze editie een succes te worden. Op het menu staat ook dit jaar een avondvullend programma van speedpresentaties, gevolgd door een netwerkingroulette en joblounge met virtuele bedrijfsstandjes. Allemaal ingrediënten voor snelle, maar ook diepgaande contacten met bedrijven. Op deze manier wordt het meteen duidelijk wat werknemers kunnen verwachten en of studenten en werkzoekenden een match hebben met een bedrijf. Deelnemers kunnen er zeker van zijn dat de laagdrempeligheid en de interactiviteit behouden blijven.’

Kris Bosch, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt bij essenscia vlaanderen: ‘Met meer dan 63 000 jobs groeit de tewerkstelling in de chemie- en farmasector in Vlaanderen al zes jaar op rij. In die periode zijn er bijna 4 000 jobs bijgekomen. Ondanks de coronacrisis blijven chemie- en farmabedrijven ook technisch en wetenschappelijk STEM-talent aanwerven voor uiteenlopende functies in labo, productie, verkoop of logistiek. Voor heel wat van die vacatures is bovendien geen specifieke werkervaring vereist wat goed nieuws is voor laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden. Meer dan ooit is de chemie en life sciences een sector die werkzekerheid en toekomstkansen biedt.’ De 23 deelnemende bedrijven zijn 3M, Agfa-Gevaert, Apeiron, BASF, Bayer Agriculture, Borealis, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Total, Umicore en VOPAK. Allemaal toonaangevende bedrijven uit de sector.

Normaal hadden ze vorig jaar al deelgenomen maar corona stak hier toen een stokje voor: hierdoor is voor Apeiron en 3M de eerste echte kennismaking met We Are Chemistry meteen een digitale. Apeiron uit Mortsel biedt sinds 2009 advies in de pragmatische implementatie van de complexe Europese regelgeving rond het veilig gebruik van chemicaliën. Door een combinatie van wetenschappelijk kennis, kennis van de wetgeving en industriële ervaring, ondersteunen zij bedrijven in het kader van interne Responsible Care doelstellingen, het uitbouwen van circulaire business modellen en de toepassing van specifieke wetgevingen, bijvoorbeeld rond chemicaliën (REACH) of biociden (BPR).

3M, Minnesota Mining & Manufacturing, is een Amerikaanse multinational met vestigingen wereldwijd waaronder een chemiefabriek met R&D-faciliteiten in Zwijndrecht en een sales & marketing organisatie in Diegem. Zij produceren basischemicaliën die ze verwerken binnen andere 3M vestigingen tot diverse eindproducten én gespecialiseerde chemicaliën die een basis vormen voor eindproducten van klanten. (EM / Foto POM Antwerpen )

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten