• 20/06/2024

23 bedrijven ontvangen een Antwerpse of Mechelse ‘Baas van Morgen’

MECHELEN – Eén dag baas van een groot bedrijf verandert voorgoed je leven. Zo denken onze noorderburen er al jaren over en die aanpak lijkt ook bij ons aan te slaan: na de start in Antwerpen vorig jaar, streek de succesformule ‘Baas van Morgen’ dit jaar voor het eerst neer in Mechelen. Uitzendbedrijf Agilitas Group piloteerde Kawter Al-Sammarraie (links op de foto) van de Mechelse Ursulinen-school voor één dag aan het hoofd van de dienstencheque-divisie. Kawter greep de kans met beide handen: ze daagde Agilitas Group meteen uit om rolmodellen met een migratieachtergrond aan te werven, om zo de werkvloer in de hele organisatie, ook op het hoofdkantoor, diverser en inclusiever te maken.

​JINC BELGIË, een van oorsprong Nederlandse organisatie die in eigen land jaarlijks 43 000 scholieren bereikt, krijgt ook in Vlaanderen voet aan de grond. De initiatiefnemers willen de kloof tussen school en werk kleiner maken, vooral voor wie met minder kansen op school zit. ‘Baas van Morgen’, dat elk jaar op 1 juni plaatsvindt, is één van de initiatieven waarmee JINC BELGIË strijdt voor een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Tijds ‘Baas van Morgen’ worden scholieren thuis of op school opgehaald, meestal met de bedrijfsauto, waarna ze een dag op de stoel van een CEO, directeur of politicus mogen zitten. Ze schuiven aan bij vergaderingen en voeren onderzoek.

Bij ons startte  JINC BELGIË op vanuit Antwerpen, met vorig jaar elf deelnemende bedrijven en dit jaar 23 bedrijven die een ‘Baas van Morgen’ ontvangen. Nieuw dit jaar is de uitbreiding richting Mechelen, met alvast zeven Mechelse leerlingen die ‘Baas van Morgen’ werden. De jongeren werden vandaag tewerkgesteld in Mechelen (bij de Gilitas groep, Albert Heijn – Peeters Govers, Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Protime), Antwerpen (bij dertien bedrijven), Wilrijk (bij Coca Cola en GZA Sint-Augustinus) en Berchem (Domino Pizza Belgium). Met de hele jaarwerking bereikt JINC BELGIË intussen in Vlaanderen, vooral provincie Antwerpen, al 2 000 scholieren per jaar.

Margot Delleman, projectcoördinator JINC BELGIË Mechelen: ‘Met onze projecten laten we kinderen het hele jaar door ontdekken wat hun talenten zijn door ze kennis te laten maken met verschillende beroepen in bedrijven. JINC BELGIË Baas van Morgen is een dag vol waardvolle uitwisselingen tussen de bedrijfswereld en het talent van de toekomst en het feestelijk moment waarop de JINC BELGIË projecten samenkomen die we gedurende het hele schooljaar met al deze bedrijven organiseren.’

Kawter Al-Sammarraie is één van de zeven Mechelse ‘Bazen van Morgen’. Normaal zit ze op school in de Hoogstraat bij de Ursulinen, maar vandaag stapte ze in de schoenen van Benjamin Tegenbos (rechts op de foto) van Agilitas Group aan het station van Mechelen. Gedurende één dag nam niet Benjamin maar Kawter de beslissingen voor de dienstencheque-divisie van Agilitas Group. Na de rit van school naar het hoofdkantoor van Agilitas Group, pal aan het station van Mechelen, ging het richting board room. Samen met Benjamin en collega’s van talent & acquisition, legal en marketing beet Kawter zich als ‘Baas van Morgen’ vast in het vraagstuk hoe Agilitas Group medewerkers extra kan motiveren om ook na de pandemie veel naar kantoor te komen. Al was dat vooral een opwarmertje voor het grotere werk, een heus plan van aanpak om meer mensen met een migratieachtergrond aan te trekken.

GZA Ziekenhuizen ontving Faris en Jelson, twee jongens uit het zesde leerjaar. Zij namen er  één dag de plek in van Jan Witters, directeur proces, kwaliteit en innovatie, en Isabelle Glorieux, hoofdapotheker. Ze kregen onder meer een rondleiding in de apotheek op campus Sint-Augustinus in Wilrijk en volgden de medicatiebedeling tot op de afdeling. Daarnaast kregen ze de kans om mee na te denken over vraagstukken rond kwaliteitsverbetering, patiëntenbeleving en duurzaamheid in het ziekenhuis en de apotheek. (EM / Foto Public Group)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten