• 19/06/2024

23 000 kinderen genoten met volle overgave van 28ste Pennenzakrock

MOL – Met 23 000 kinderen op de teller werd de 28ste editie Pennenzakkenrock opnieuw een onvergetelijk kinderfestival. Om het festival in goede banen te leiden, zette de organisatie in op veiligheid, voldoende ruimte en een mobiliteitsplan. Een exclusieve herbruikbare Pennenzakkenrock beker verving  wegwerpflesjes en –bekers op het milieuvriendelijk kinderfestival.

Gedeputeerde Mireille Colson (N-VA): ‘Pennenzakkenrock heeft nog meer geïnvesteerd in kwaliteit en veiligheid. Daarom waren er op het 60 hectare grote terrein ook rustplekken voorzien. Er was plaats genoeg voor iedereen.  Ook werd er gewerkt aan een veiligheidsvideo. Leerlingen konden deze in de klas bekijken. Duidelijke en kindvriendelijke informatie over de veiligheidsvoorzieningen op Pennenzakkenrock kwam zo via Smartschool of een digitaal schoolplatform ook tot bij de ouders terecht.’

Bovendien was er een doordacht mobiliteitsplan: shuttlediensten en treinen zorgden voor een versterkt openbaar vervoer. In samenwerking met Sunparks Kempense Meren waren er extra toegankelijke busparkings voorzien. Een parkingcrew stond paraat om de bussen naar een goede parkeerplek te leiden.

Colson: ‘Veiligheid draagt de organisatie al vanaf het begin hoog in het vaandel. We zetten een enthousiaste crew van meer dan 300 medewerkers in. Het Rode Kruis, andere hulpdiensten, camera’s en security waren standaard aanwezig. Daarnaast was er een goed uitgewerkt nood- en interventieplan in samenwerking met gemeente Mol.’

Om de afvalberg te verkleinen, bood de organisatie van Pennenzakkenrock deze editie geen PET-flesjes of wegwerpbekers meer aan. De exclusieve herbruikbare Pennenzakkenrock beker bood  een milieuvriendelijk alternatief. De Pennenzakkenrockers konden tijdens het festival een drankje kopen in een herbruikbare beker. De beker kostte eenmalig één euro. Kinderen moesten geen dorst lijden en konden hun drinkbus gratis vullen met drinkwater aan de waterbars of laten vullen aan een verkooppunt met frisdrank. Kinderen konden ook nog altijd hun eigen drankjes meebrengen.

Met getalenteerde artiesten en dj’s op het hoofdpodium en meer dan 50 randanimaties werd het weer een topdag aan het Zilvermeer.

 

De provincie Antwerpen en de organisatie van Pennenzakkenrock pakten uit met een topaffiche. Onder meer Camille, Regi en Metejoor zorgden voor een fijne afsluiter van het schooljaar.

 

Foto Ronny MULLENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten