• 24/07/2024

22 nieuwe dropzones voor elektrische deelbakfietsen in 4 Antwerpse districten

ANTWERPEN – Sinds mei van dit jaar zijn de elektrische deelbakfietsen van Cargoroo beschikbaar in Antwerpen. Ze staan verspreid over een 100-tal dropzones. In de loop van september komen daar 22 zones bij, die bij een positieve evaluatie ook definitief worden. Bijkomend zoekt de stad nog een nieuwe aanbieder voor de exploitatie van maximum 125 deelbakfietsen.

Cargoroo biedt nu al bijna 100, en op termijn 125 elektrische deelbakfietsen aan in Antwerpen. Ze vormen de nieuwste aanvulling op het al uitgebreide aanbod van deelmobiliteit in de stad. Gebruikers reserveren en betalen hun fiets via een app, waarna ze hem ontgrendelen en meteen kunnen vertrekken. Nadien brengen ze de bakfiets terug naar de dropzone waaruit ze hem ontleend hebben.

Stad Antwerpen heeft al een 100-tal dropzones voor de deelbakfietsen gemarkeerd, in de districten Antwerpen, Borgerhout en Deurne. Deze maand komen er nog 22 bij, in dezelfde drie districten en in Berchem. De stad zal het gebruik van de nieuwe zones monitoren en evalueren. Bij een positieve evaluatie worden ze definitief en krijgen ze een infobord.

Koen Kennis (N-VA): ‘Bakfietsen, in al hun vormen en maten, zijn steeds vaker te zien in het Antwerpse straatbeeld.  Met reden, want ze zijn erg praktisch, zowel voor particulier als commercieel vervoer. Daarom voorzien we voor ons groeiend aanbod deelbakfietsen aparte dropzones. Op die manier zijn ze voor iedereen makkelijk terug te vinden en achter te laten, en zorgen ze, eens gestald, niet voor hinder.’

De locaties van de nieuwe dropzones:

*Antwerpen: Blancefloerlaan 165, Fransenplaats 3, Breughelstraat 51, Panamarenkoplein 50, Hessenplein 31, Artsen zonder Grenzenstraat, Vinkenstraat 7, Eggestraat 26, Lange Beeldekensstraat 175a, Lange Scholiersstraat 62, Keizerstraat 50, Solvynsstraat 35, Sint-Andriesplaats 24, Dodoensstraat 7, Zuidervelodroom 1.

*Borgerhout:  Ferdinand Berckmansstraat 1, Luitenant Naeyaertplein 4;

*Berchem: Batkinstraat 20, Sint-Lambertusstraat 47, Victor Jacobslei 24.

*Deurne: Paulus Beyestraat 104, Jan Samynlaan 38

Antwerpen wil het aanbod aan deelbakfietsen nog uitbreiden en zoekt een tweede aanbieder, voor de exploitatie van maximum 125 deelbakfietsen.

Kandidaturen moeten uiterlijk vrijdag 30 september worden bezorgd aan deelmobiliteit@antwerpen.be.

Meer informatie over de procedure staat onder artikel negen van het reglement met betrekking tot de exploitatie van deelsystemen zonder vaste stallingsinfrastructuur vind je op de site Slim naar Antwerpen. (EM / Foto Cargoroo)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten