• 23/06/2024

200 sollicitanten in Mechelen voor job bij Pfizer Puurs, Revenbergstraat in groen jasje

MECHELEN – Vandaag organiseerden Pfizer Puurs en VDAB een jobdag in de gebouwen van VDAB in Mechelen. Reden voor de jobdag zijn de openstaande vacatures voor procesoperatoren in de productiesite in Puurs-Sint-Amands. Op de jobdag hadden 200 werkzoekenden al een eerste gesprek met de recruiters van Pfizer.

Pfizer is op zoek naar procesoperatoren voor hun productiesite in Puurs-Sint-Amands. Daarom organiseerde het bedrijf samen met VDAB een jobdag in de gebouwen van VDAB in Mechelen. Geïnteresseerden konden zich op voorhand inschrijven bij VDAB dat al een eerste screening uitvoerde. Uit 300 kandidaten selecteerde VDAB 200 sollicitanten voor een eerste gesprek met de recruiters van Pfizer. Het resultaat van deze jobinterviews wordt de komende dagen geëvalueerd, waarna de succesvolle kandidaten een test op leervermogen afleggen. Hierin moeten de kandidaten slagen om verder te gaan in de selectieprocedure.

Koen Colpaert, woordvoerder Pfizer Puurs: ‘Vorig jaar hebben we een investering van 1,2 miljard euro aangekondigd, en dat brengt natuurlijk jobs met zich mee. Dit jaar hebben we meer dan 200 openstaande vacatures, en samen met VDAB zoeken we specifiek 50 procesoperatoren. We hebben aandacht voor personen zonder een technische achtergrond of STEM-diploma, maar die wel de juiste mindset en leercapaciteit hebben. Dankzij een intern opleidingstraject leren ze bij ons de basis over pneumatica, sensoren, elektriciteit, waarna ze kunnen doorstromen in de farma-specifieke training.’ Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: ‘De uitbreiding van de productiesite van Pfizer is fantastisch nieuws, maar plaatst ons voor de uitdaging om samen 50 procesoperatoren te vinden tegen het einde van dit jaar. Pfizer heeft begrepen dat er in elke werkzoekende een witte raaf schuilt.’

Het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen is volop lopende. Vanaf deze week kunnen Mechelaars puinzakken aanvragen om overbodig steen en beton af te voeren via een samenwerking met Klimaan vzw.

De Ravenbergstraat (zie foto) steekt, op vraag van de bewoners,  sinds kort in een nieuw, groener, jasje. De tijdelijke bovengrondse houten plantenbakken maakten plaats voor een aantal kleine en grotere plantvakken aan weerszijden van de straat. Patrick Princen (Groen), schepen van natuur- en groenontwikkeling: ‘Verspreid over de straat hebben we een vijftiental plantvakken gemaakt. Zowel kleine tegeltuintjes als grotere vakken van enkele vierkante meter. Vier plantvakken komen voorbij de boordsteen van het bestaande trottoir. Deze kregen een nieuwe boordsteen met uitsparingen die waterinstroom toelaat. De grotere perken kregen prairiebeplanting, op een aantal locaties worden groenslingers aangebracht. Aan de zijde van de Onze-Lieve-Vrouwestraat werden paaltjes wat dieper in de straat geplaatst, zodat dit stuk terug een pleintje is geworden met plaats voor een picknickbank.’

Ook de Nieuwe Kapucijnenstraat heeft een groene aanblik gekregen: de versteende straat heeft zeven plantvakken gekregen, waarvan in vier stuks een boom werd aangeplant. Begin juni start de eerste fase van de vergroening van het Groot Begijnhof. Het plein aan de kerk en de Nonnenstraat krijgt dan een groenere invulling. Princen: ‘Het plein aan de kerk wordt een ontmoetingsplek met een groene belevingsstrook, zitbanken en een buurttuin met kruiden. Verspreid over de hele straat komen in totaal tien nieuwe bomen.’ Ook in de wijk Heihoek beweegt er van alles. Onder impuls van de geëngageerde Heihoekambassadeurs werden al meer dan 100 tegeltuintjes aangevraagd door bewoners. Door het grote aantal zullen ze in twee fasen worden aangelegd en aangeplant. Op zondag 28 mei staat het aanplanten voor de eerste zes straten gepland: Korte Heistraat, Lange Heistraat, Kromme Elleboogstraat, Kroonstraat, Veluwestraat en Keerbergstraat. (EM / Foto Stad Mechelen)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten