• 19/07/2024

200 marktkramers brengen hartje Antwerpen terug naar de tijd van Rubens

ANTWERPEN – Op maandag 15 augustus keren bezoekers in het centrum van Antwerpen terug naar de tijd van barokmeester Rubens, tijdens de traditionele Rubensmarkt.

Op de sfeervolle markt verkopen bijna 200 marktkramers hun producten die veelal gelinkt zijn aan de glorierijke periode van Antwerpen. Ze zijn daarbij voor de gelegenheid uitgedost in prachtige historische klederdracht. Bezoekers proeven zo letterlijk en figuurlijk van het zeventiende–eeuwse leven, toen de wereldberoemde kunstenaar Peter Paul Rubens in de stad resideerde.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor markten en foren: ‘De briljante geest van Rubens waart altijd rond in Antwerpen, maar op 15 augustus brengen de marktkramers de Vlaamse barokmeester en de hoogtijdagen van Antwerpen weer helemáál tot leven op de immer sfeervolle en authentieke Rubensmarkt. In vol ornaat en met een grote glimlach zetten ze hun uitgebreide collectie in de prachtig versierde etalage. Voor ieder wat wils, zeker ook voor wie nog op zoek zou zijn naar een origineel cadeau voor Moederdag.’

Koen Kennis (N-VA), schepen voor toerisme:  ‘Deze zomer is goed op weg om een topseizoen te worden voor het toerisme in Antwerpen, zeker als we zien hoeveel buitenlandse bezoekers de weg terug gevonden hebben. Nu ook de Rubensmarkt in al haar pracht en praal opnieuw kan doorgaan, trakteren we hen op de kleurrijkste markt van ’t stad, traditioneel een gebeurtenis waar ook de Sinjoren naar uitkijken.’

De markt vindt plaats in hartje stad, van 8 tot 21 uur op de Grote Markt, Kaasrui, Suikerrui, Ernest Van Dijckkaai en Plantinkaai. Ook op Sint-Jansvliet kunnen bezoekers speciaal voor de gelegenheid terecht op een antiek- en brocantemarkt.

De stad raadt iedereen aan om met de fiets, deelmobiliteit, het openbaar vervoer of via een park-and-ride naar de Rubensmarkt te komen. De Kaaien zijn die dag onderbroken. De parking Grote Markt is wel open. Bezoekers kunnen hun route op voorhand plannen via https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/vlot-naar-de-rubensmarkt-op-15-augustus-2022-in-antwerpen

Het belooft weer een bruisend feestweekend te worden in Antwerpen, met naast de Rubensmarkt ook Jazz Middelheim van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus (lees hierover meer op https://antwerpspersbureau.be/een-weekend-vol-muziek-jazz-middelheim-cirquetaque-in-ekeren-en-willrock/) en de festiviteiten rond vijftien jaar Antwerp Pride, waaronder de Parade op zaterdag 13 augustus.

Dat feest begint vanavond trouwens al. Antwerp Pride neemt opnieuw OLT Rivierenhof over voor een spetterende Antwerp Pride Opening Night. De Antwerp Pride trapt af met heel wat diverse en feestelijke artiesten in openlucht. Het feest begint om 18 uur. Morgen worden De Draakplaats en Café Den Draak omgetoverd tot één grote feestruimte voor een Midzomerfeest. De eigenlijke Antwerp Pride begint zaterdag. Info op https://antwerppride.com/. (EM / Foto Sigrid Spinnox)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten