• 14/04/2024

200 artiesten voor Mon Mol Martre, werken hervatten aan Molderdijk

MOL – Mon Mol Martre trekt dit jaar een record aantal artiesten.  Meer dan 200 creatievelingen brengen hun kunsten ‘live’. Kom genieten van dit creatieve talent op zaterdag 5 augustus tussen 14 en 19 uur en op zondag 6 augustus tussen 12 en 18 uur. Het prachtige decor langs de oevers van de Nete en langs de historische gebouwen van de Markt maakt het plaatje compleet. De toegang is gratis.

 Tijdens deze openlucht kunsthappening (zie foto) bewonder je het creatieve talent van schilders, beeldhouwers, tekenaars, fotografen, juwelenontwerpers, glasblazers,… Muzikanten zorgen voor een vleugje muziek en maken dit initiatief tot een geslaagd geheel. Een leuke uitstap voor het ganse gezin.

 Het traject start aan de Zwaan op de Markt, langs de Sint-Pieter en Pauwelkerk, het park Moldersbok en loopt verder via de Wandelweg langs de oevers van de Nete tot aan de watermolen. Kom zoveel mogelijk met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien aan de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Tijdens de kunsthappening mag je niet fietsen langs de Nete. Kom je toch met de auto, parkeer dan gratis op parking Den Uyt, Rode-Kruislaan, of parking De Nete in de Rivierstraat. Op zondag 6 augustus is de parking van Colruyt, Rozenberg 64, gratis open.

 Vanaf dinsdag 1 augustus geldt opnieuw éénrichtingsverkeer in de Molderdijk van de Markt richting Zuiderring – zoals vóór het bouwverlof. Er wordt verder gewerkt aan de vernieuwing van de nutsleidingen. In deze fase situeren de werken zich voornamelijk aan de kant van de Kleinendijk, tussen Kleinendijk en Sint-Janstraat. Hierdoor wordt het kruispunt Molderdijk-Kleinendijk alvast afgesloten tussen 1 en dinsdag 15 augustus.

 Begin augustus moet er ook een ondergrondse boring van enkele tientallen meter uitgevoerd worden vanaf het pleintje voor het oud-gemeentehuis naar een groenperk langs Moldersbok. Deze boring loopt onder de Nete. Deze werken leveren voor een periode van één week slechts beperkte hinder op. Voetgangers moeten een stukje omwandelen voor de boorinstallatie en de werfput.

 Anneleen Dom (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Het éénrichtingsverkeer van de Markt richting Zuiderring duurt geen dag langer dan noodzakelijk. Tot aan het bouwverlof verliepen de werken erg vlot. We hopen dat dat in deze tweede fase ook het geval is. Elke timing geldt uiteraard onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden.’

Voor fietsers blijven beide rijrichtingen op de Molderdijk mogelijk. Richting Zuiderring blijft het fietspad open van de Markt tot aan het verkeerspark. Ter hoogte van het kruispunt met de Kleinendijk begeven fietsers zich op het afgesloten rijvak. Richting Markt blijft het fietspad open tot aan het verkeerspark. Daar gebruiken fietsers het afgesloten rijvak zolang er nog gewerkt wordt aan het Moldersbok.

 Om de werken vlot te laten verlopen, wordt het kruispunt Molderdijk-Kleinendijk van dinsdag 1 tot en met 15 augustus afgesloten. Voor bewoners geldt een omleiding via de Rode-Kruislaan – Nieuwstraat richting Markt/Molderdijk of Ginderbroek naar de Zuiderring. Ook met de fiets kan je via de Kleinendijk niet naar de Molderdijk, of omgekeerd. Voor fietsers biedt de doorgang tussen de Rivierstraat en de Molderdijk een veilig alternatief. Sportsite Den Uyt blijft bereikbaar via de Rode-Kruislaan.

Op zondag 6 augustus organiseert Natuurpunt Netebronnen van 9 tot 12 uur een begeleide uitstap in het Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71. Tijdens de gratis excursie in dit bijzondere reservaat leer je de unieke zomerflora kennen, ontdek je de overgang van kalkrijke naar zure bodem en hoe dit zorgt voor biodiversiteit. Inschrijven kan via hildeviane@gmail.com of 0472 71 99 00. Vergeet je laarzen niet. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten