• 21/06/2024

2 000 kandidaten voor inhaaldag 2de prik in Mol, Sint-Jansstraat afgesloten

MOL – De volgende dagen komen duizenden inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie langs voor hun tweede prik. Inmiddels is 56,63 procent van de volwassen inwoners van Baldemore al volledig gevaccineerd. Voor de eerste prik zit men bij de achttienplussers op een vaccinatiegraad van 91,26 procent. Dit stijgt de komende week vermoedelijk nog twee procent, waardoor men afklokt op een bijzonder fraai cijfer van ongeveer 93 procent bij de volwassenen. Inmiddels zijn 1 750 nieuwe uitnodigingen voor Pfizer vertrokken naar de -16-jarigen. Men zit ongeveer in het midden van geboortejaar 2007. Volgende week daalt men verder af in leeftijd tot de 12-jarigen. Herkansers’ kunnen nog steeds inschrijven op www.vaxlist.be, net als nog niet verjaarde jongeren van het geboortejaar 2009 .

De tweede vaccinaties zorgden voor een bijzonder drukke week in het vaccinatiecentrum. Afgelopen maandag vond de eerste ‘inhaaldag’ plaats van inwoners die hun tweede vaccinatie met Astra Zeneca wilden vervroegen. Dit leidde tot maar liefst 2.000 prikken op één dag. Vandaag volgen er opnieuw extra vaccinatieshiften voor vervroegde tweede prikken met Astra Zeneca. Door de focus op tweede vaccinaties maakte men op dat vlak een mooie sprong voorwaarts. Sinds 7 juli steeg men op één week tijd met maar liefst 8 743 tweede vaccinaties naar 56,63 procent volledig gevaccineerde volwassenen.

Wanneer men focust op de leeftijdscategorieën die volledig afgerond zijn voor hun eerste prik, blijft men consequent sterk scoren: bij de 40-49-jarigen 90,99 procent en bij de 30-39-jarigen 88,28 procent. Door de snelle opkomst van de veel besmettelijkere deltavariant is het belang van een zeer hoge vaccinatiegraad alleen maar gegroeid. Ook bij de 12- tot 16-jarigen stelt men een bijzonder hoge vaccinatiebereidheid vast, wat van belang is voor een veilige schoolstart van het middelbaar onderwijs in september.

Kan je niet op één van de voorgestelde vaccinatiedata door een jeugdkamp of buitenlandse reis? Bevestig dan je afspraak niet – ook al kan je op de eerste prikdag -, maar verplaats beide data. Dit kan je online met je vaccinatiecode of via het callcenter op 014 38 90 47. Als je de afspraak voor een eerste prik wil verschuiven naar begin augustus, dan kan dit vanaf donderdag 22 juli. Pas na een volgende reeks uitnodigingen, komt een datum beschikbaar.

Door wateroverlast is de Sint-Jansstraat tussen de Weverstraat en Ezaart/Molseweg (N103) in Mol tijdelijk afgesloten. Dit parallelweggetje van de Zuiderring wordt hoofdzakelijk gebruikt door fietsers en plaatselijk verkeer voor de aanpalende weilanden. Fietsers kunnen tijdelijk omrijden via Ezaart (N103) en de Slagmolenstraat. De Sint-Jansstraat ligt in de vallei van de Molse Nete. Met uitzondering van deze locatie en het kruispunt Voortstraat/Berkenbossenlaan/Industrieweg (Scheppelijke Nete) in industriezone Berkebossen blijft Mol op dit moment gespaard van ernstige wateroverlast.

De Gasthuisstraat (zie foto) in het Centrum is opnieuw geopend voor alle verkeer. De rioolherstelling is uitgevoerd. Het zinkgat dat vorige week zaterdag opdook, is gedicht. Het éénrichtingsverkeer in de Collegestraat tussen Gasthuisstraat en Jakob Smitslaan werd opnieuw omgedraaid en verloopt terug normaal. Pidpa voerde een tijdelijke herstelling uit, aangezien er binnenkort de grote rioleringswerken Centrum West starten. Het bestaande oude rioolstelsel wordt dan vervangen door een gescheiden riolering. De riolen in deze straten behoren tot de oudste delen van het gemeentelijk rioleringsnetwerk. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten