• 24/07/2024

19 Antwerpse gemeenten trakteren hun inwoners op chocolade en meer

ANTWERPEN – Op maandag 9 mei vieren we de Dag van Europa. Negentien steden en gemeenten, die zich bij Europa Direct aanboden, delen die dag chocolade uit, die door het PIVA speciaal voor deze gelegenheid werd gemaakt. Europa Direct organiseert op Europadag samen met de gemeente Bonheiden een feestelijke avond met een gratis lezing van Europa-professor Hendrik Vos, een openingsceremonie met vaandelzwaaien en na afloop lekkernijen van het PIVA. Het volledige programma ontdek je op www.popupeuropa.be/bonheiden.

Stad Turnhout pakt twee weken lang uit met Europa in de bibliotheek met een themastand met Europese boeken, lesmateriaal en info over Europese projecten waar de stad aan meewerkt. Morgen zaterdag 7 mei staat er vanaf 10 uur een bakfiets met gratis drankjes en lekkernijen aan de hoofdingang van De Warande. Op maandag 9 mei trekt dezelfde bakfiets naar Ranst. De gemeente Ranst organiseert een gratis volksdansinitiatie op het Gemeenteplein van 15.40 uur tot 16.40 uur. Daarnaast dagen ze leerlingen uit om op maandag verkleed naar school te komen in het thema Europa.

Leerlingen van de derde graad van Vrije basisschool De Vlinder en Vrije basisschool De Horizon in Baarle-Hertog sluiten het thema Europa op maandag af met chocolade. In Balen worden de bezoekers van VC De Kruierie en de Bib van Balen getrakteerd op chocolade. Daarnaast kunnen de kinderen een Europese tekening inkleuren en komt er een infostand met themaboeken in de bibliotheek. In Bornem informeren ze de bezoekers van de sportdienst, GC Ter Dilft en het Sociaal Huis over Dag van Europa en delen ze de chocolade uit. De eerste 100 bezoekers van de toeristische dienst in Grobbendonk, krijgen chocolade. In Hemiksem wordt de Dag van Europa in de kijker gezet in het administratief centrum en worden de bezoekers getrakteerd op chocolade. In Herentals speelt de stadsbeiaardier maandag om 9.05 uur het  Europees volkslied. De eerste 100 bezoekers aan de Spiegelfabriek krijgen chocolade.

In Hulshout krijgen bezoekers van de bib en de kinderen van de buitenschoolse kinderopvang chocolade op Europadag. In Kalmthout wordt de chocolade uitgedeeld aan de bezoekers van de bib. Kasterlee deelt chocolade uit aan de eerste 100 bezoekers. Verder is er een campagne op sociale media en een Europadag in de middelbare school. Lille organiseert een Europaquiz (www.lille.be/dagvaneuropa). De winnaars krijgen chocolade.  Op donderdag 12 mei kan je genieten van een Europese maaltijd in DC De Ring in Malle. Er zal een kraampje zijn waar de bezoekers quizvragen over de Europese Unie moeten beantwoorden. Wie maandag het gemeentehuis in Meerhout bezoekt, krijgt een chocolade tablet. In Putte zit de kunstroute op zondag 8 mei in een Europees jasje. Op elke  kunstlocatie, vind je een boek van een bepaald Europees land. Wie de juiste landen aan de deelnemers kan linken, maakt kans op een prijzenpakket. Wie maandag het gemeentehuis in Schilde bezoekt, krijgt een chocolade tablet. Maandag kunnen inwoners van Sint-Katelijne-Waver een Europese maaltijd bestellen in het sociaal restaurant van Zorgbedrijf Rivierenland dat op zaterdag 11 juni de deuren opent. Daarnaast kleurt het WZC Europees met versieringen en een quiz. Op zondag 8 mei stopt Vorselaar het onthaal van nieuwe inwoners en internationale studenten in een Europees jasje. Zandhoven maakt een Dag van Europa-stand in het gemeentehuis. De eerste 100 bezoekers krijgen chocolade. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten