• 27/05/2024

1800 toeschouwers voor 45ste editie van Edegems schooltheater Creata.

Edegem – Het jaarlijkse schooltheater van Andreas Vesalius, gemeentelijke basisschool in Edegem, mocht dit jaar alweer 45 kaarsjes uitblazen. In een explosie van creativiteit, waarmee ze het complete gebouw hadden ingepalmd, mochten ze op twee dagen bijna 1800 enthousiaste toeschouwers verwelkomen. Het thema draaide deze keer rond de vraag die jaarlijks talloze gezinnen in de ban houdt. Ga je mee naar de zee, of laten we ons verwennen in de Ardennen? Elk leerjaar, voorafgegaan door de oudste kleuters, bracht scenes vanaf een andere locatie, in een decor dat de leerlingen zelf hadden ontworpen en gebouwd.

 

Het publiek kreeg op twee verschillende podia in totaal zeven postkaarten aangeboden, van de boulevard in Knokke tot aan de feeƫnvallei van Houffalize. In de ondertussen typische stijl kwamen verschillende, al dan niet actuele, personages in het spotlicht. Waaronder Eddy Kwally, die zijn liefde voor de zee uit volle borst liet horen. In een Cameo kondigde burgemeester Koen Metsu dan weer aan dat de fusie tussen Knokke en Edegem eindelijk een feit is geworden. Onder de naam Knokkegem zou dit ingaan als de meest spraakmakende gemeentelijke samensmelting van de Belgische geschiedenis.

 

‘Voor mij is het nog maar de tweede keer dat ik dit spektakel mag meemaken, ik wist vorig jaar echt niet wat ik zag. Het is onvoorstelbaar dat Creata al 45 jaar dit niveau kan aanhouden’, vertelt directeur Nathalie Herremans.

 

Bart Boussemaere

šŸ¤ž Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten