• 24/05/2024

173 wereldplekken en 126 privékantoren tussen Station en Meir

ANTWERPEN – Na een veelbelovende start afgelopen zomer, vierde coworkingpionier Silversquare vandaag de officiële opening van zijn Antwerpse vestiging op de Frankrijklei. Gelegen tussen het Centraal Station en de Meir biedt de coworkinglocatie, ontworpen door modeontwerpster Stephanie D’heygere, een unieke combinatie van design, functionaliteit en netwerkmogelijkheden.

De opening van deze locatie onderstreept de ambitie van Silversquare om een leidende rol te spelen in het Vlaamse ondernemerslandschap.
​​
​​Met 5 500 vierkante meter is Silversquare Antwerp Tower de ideale plek voor professionals, van freelancers tot grotere bedrijven.

173 flexibele werkplekken, 126 privékantoren, vergaderruimtes, brainstormhoekjes en een uitgebreid scala aan faciliteiten maken dit tot het epicentrum van ondernemerschap in Antwerpen.

Alexandre Ponchon, één van de oprichters van Silversquare: ‘Het succes van de soft opening in juli toonde aan dat er een enorme vraag is naar kwalitatieve coworkingspaces in Antwerpen. Met de officiële opening willen we ondernemers een plek bieden waar ze kunnen groeien, connecteren en innoveren.’
​​
​Silversquare biedt zowel dagpassen (vanaf 35 euro), gedeelde werkplekken (vanaf 325 euro per maand) als privékantoren (vanaf 600 euro per maand) aan. Vandaag is al meer dan een derde van de privékantoren verhuurd en telt Silversquare Antwerp Tower ongeveer 195 leden.

Enkele gerenommeerde bedrijven zoals Bizztalent, Kick & Rush, Peugeot Saveurs, CNBB, Seeds of Law en Main Capital zijn er gevestigd.
​​
​Met de succesvolle start in Antwerpen en de recente eerstesteenlegging in Louvain-La-Neuve, laat Silversquare zien dat het de ambitie heeft om voorloper te blijven op het gebied van coworkingspaces.

Axel Kuborn, co-founder van Silversquare: ‘We zijn er trots op dat we niet alleen groeien, maar ons ook blijven heruitvinden zoals met onze ‘Light flex memberships’.’

‘Zo’n lidmaatschap biedt professionals de mogelijkheid om tien dagen per maand in één van onze twaalf coworkinglocaties te werken en onze vergaderruimtes te gebruiken. Zo komen we tegemoet aan de eisen van de hedendaagse professional.’

Modeontwerpster Stephanie D’heygere, bekend van haar eigen merk ‘D’heygere’ en het brein achter het unieke design van Silversquare Antwerp Tower: ‘Het ontwerp speelt in op het moderne kantoorleven.’

‘Ik wil het serieuze van een kantoorjob combineren met het ludieke en het surrealisme, zoals bij Wonderland, zonder dat het lachwekkend wordt.’

‘Het idee is dat als je door de coworking wandelt, je constant verrast wordt door nieuwe elementen. Er zijn bijvoorbeeld veel oversized objecten aanwezig, geïnspireerd door Claes Oldenburg en de Amerikaanse poparchitectuur in Californië. Zoals twee gigantische bureaulampen waarvan de voet een zetel is en die écht licht geven. Ook een koffiekan die gebouwd is over twee verdiepingen en dus door het plafond lijkt te breken en een koffietas die de bar voorstelt.’ (EM / Foto Silversquare)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten