• 14/06/2024

15 jonge atleten uit onze provincie vertrekken naar Jeugd Olympisch Festival

WILRIJK – Op zondag 24 juli gaat in het Slovaakse Banska Bystrica het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) van start. Het BOIC selecteerde voor deze zestiende zomereditie 51 atleten uit negen sporten. Onder hen vijftien atleten uit onze provincie. De jonge Team Belgium atleten worden aangevoerd door chef de mission, Gert Van Looy.

Het EYOF is een multidisciplinaire competitie voor jonge Europese atleten van twaalf tot achttien jaar. Enkel olympische sporten staan op het programma. Voor het BOIC is deze competitie belangrijk als waardemeter van de jonge atleet op internationaal niveau.

Team Belgium neemt deel in negen van de tien sporten die in Banska Bystrica op het programma staan: artistieke gymnastiek, atletiek, badminton, basketbal, handbal, judo, tennis, volleybal, wielrennen en zwemmen. Van Looy : ‘Atleten worden geselecteerd voor het EYOF op basis van de voorstellen van de nationale federaties. Die oordeelt of een atleet zijn plaats heeft op een multidisciplinaire competitie als het EYOF en dit in overleg met het BOIC. Sommigen van de atleten kennen we van hun deelname aan de herfststages die we ieder jaar organiseren in Vittel en Duisburg.’

De weg naar Banska BYstrica gaat voor het jonge Team Belgium eerst via Louvain-La-Neuve. Daar organiseert het BOIC een teambuildingsstage. Die begon gisteren en loopt nog tot morgen. Niet alleen atleten maar ook de begeleiders, coaches, de medische begeleiding en de BOIC-staf zijn aanwezig. Wie voor Team Belgium in Banska Bystrica de Belgische driekleur mag dragen tijdens de openingsceremonie, wordt later bekend gemaakt.

Team Belgium vertrekt op zaterdag 23 juli vanop de luchthaven van Zaventem naar Banska Bystrica. Geen enkel medium heeft zoveel aandacht besteed aan de Wereldspelen – die afgelopen zondag eindigden – als www.antwerpspersbureau.be. We openen ook een rechtstreekse lijn met de EYOF. Morgen zijn wij aanwezig in Louvain-la-Neuve en tussen zondag 24 juli en zaterdag 30 juli brengen wij u updates van de wedstrijden.

Deze vijftien atleten uit onze provincie zullen deelnemen:

*ARTISTIEKE GYMNASTIEK: Jongens: Giel Vandenberg (Heist-op-den-Berg)

*ATLETIEK: Jongens: Reda Aouragh (1 500 meter / Deurne)

*BASKETBAL: Meisjes: Jill Govaerts (Duffel), Kaat Pauwels (Wilrijk), Zhen Verburgt (Hemiksem) en Anais Verelst (Vremde).

*TENNIS: Meisjes: Anastasia Huijsegoms (Antwerpen)

*VOLLEYBAL: Jongens: Sietse De Bruyn (Schelle), Sienne Gilford (Emblem), Fabou Mbacké (Borgerhout), Antony Moga (Herentals), Jippe Schroeven (Mol), Tijl Van Looveren (Zoersel).

*WIELRENNEN: Meisjes: Ella Heremans (Heist-op-den-Berg), Jongens: Jasper Schoof (Mol). (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten