• 16/04/2024

1,2 procent wil geen vaccinatie in ELZ Pallieterland, Duffel schenkt noodhulp

LIER – Tot nu toe zijn er 119 309 vaccins gezet in ELZ Pallieterland. Momenteel hebben 1 425 personen een vaccin actief geweigerd omdat ze het niet willen. Dat is dus 1,2 procent. 49 mensen omdat er een medische contra-indicatie is en 666 anderen omdat ze al gevaccineerd waren toen ze een uitnodiging ontvingen, zoals de prioritaire zorgverleners.

Afgelopen zaterdag was er een vrij inloopmoment voor een vaccin van Johnson & Johnson. Uiteindelijk werden er zo 340 vaccins toegediend.

Aanmelden voor een Johnson & Johnson-vaccin kan nog steeds als je woont in Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen of Ranst en ouder bent dan achttien jaar en nog niet gevaccineerd werd. Vul het formulier in op www.vaccinatiecentrumpallieterland.be. Je zal op de hoogte worden gebracht wanneer je kan langskomen.

De min-vijftienjarigen worden momenteel uitgenodigd van oud naar jong. Een deel van de uitnodigingen is al verstuurd, meestal enkel per post omdat er van hen geen andere contactgegevens gekend zijn bij de overheid. Via https://www.laatjevaccineren.be/je-uitnodiging-voor-coronavaccinatie lees je hoe je toch sneller op de hoogte bent van berichten vanuit de overheid, zoals je uitnodiging voor een coronavaccin.

Deze week werden vaccins geplaatst van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 8 tot 20 uur. Volgende week zal dat gebeuren van dinsdag tot en met zaterdag, één dag van 8 tot 12 uur, twee dagen van 8 tot 16 uur en twee dagen van 8 tot 20 uur. Hetzelfde schema wordt aangehouden in de week van 2 augustus. Er zijn steeds vijf vaccinatielijnen open.

Bij de 18- tot 64-jarigen kreeg 89,68 procent minstens één dosis, 52, 07 procent is volledig gevaccineerd. Van de 65-plussers kreeg 95,89 procent minstens één dosis, 93,36 procent is volledig gevaccineerd. Wanneer men de hele groep inwoners bekijkt kreeg 76,26 procent minstens één dosis. 51,54 procent is volledig gevaccineerd.

Het college van burgemeester en schepenen van lokaal bestuur Duffel heeft beslist om 9 000 euro als noodhulp over te maken aan het Rode Kruis ten voordele van de slachtoffers van de watersnood in ons land. Burgemeester Sofie Joosen (N-VA, zie foto): ‘Het Rode Kruis zal in een eerste fase deze middelen aanwenden om maaltijden te voorzien. Verschillende gezinnen die terugkeren na de watersnood, hebben namelijk geen gas of elektriciteit en kunnen dus ook geen eten bereiden.’

‘Het lokaal bestuur wil met deze financiële hulp het leed van de slachtoffers van de overstromingen waar mogelijk verzachten. Op deze manier steunt de gemeente ook de nationale oproep van het Rode Kruis om de slachtoffers van de overstroming te helpen.’

Jaarlijks is er een budget voorzien om te kunnen bijdragen in het kader van noodhulp. De Duffelse adviesraad voor internationale solidariteit (DARIS) heeft positief advies gegeven om dit bedrag over te maken aan de actie ‘Helpen helpt’ van het Rode Kruis. Het college besloot dit budget nu te verdubbelen en integraal aan deze actie te schenken. (EM / Foto N-VA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten